avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii

Cu respect va rugam sa ne spuna si noua , cam ce salariu trebuie sa ia administratorul si presedintele (orientativ), intr-o asociatie de proprietari cu 140 de apartamente. Sa fie totusi ceva onorabil, pentru niste oameni care isi fac treaba chiar foarte bine. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:43, 29 Noiembrie 2015
In functie de volumul de munca, de problemele asociatiei, de utilitatile administrate prin asociatie salariul administartorului si indemnizatia presedintelui pot sa difere foarte mult de la o asociatie la alta. Sunt asociatii debransate total de la sistemul public de agent termic, de la gaz, de la apa, contracte individuale pentru avestea ca si pentru salubritate...., dar sunt asociatii unde toate acestea sau o parte din ele sunt gestionate de asociatie. De aici apar diferente mari de volum de munca, raspundere, probleme...
Orientativ la o asociatie de 140 de apartamente, asa cum spuneti, administartorul ar putea avea un salariu de 1000-1500 lei, presedintele o indemnizatie de 500-800 lei, cenzorul 200-400 lei....
Sunt de acord cu cele aratate mai sus cu precizarea ca sumele date ca exemplu sa fie sume nete, adica "in mana" - la care se vor adauga contributiile personale + cele ale asociatiei - ceea ce reprezinta cheltuiala salariala, adica suma care se repartizeaza pe proprietari/apartamente proportional cu suprafata utila.

La noi in asociatie se practica urmatoarele"tarife" ca sa zic asa:
- administrator = 0,20-0,25 lei/mp sup. utila;
- presedinte + cenzor = 0,10-0,12 lei/mp sup. utila;
- ingrijitor cladiri = 0,12-0,15 lei/mp sup. utila, (salariul minim pe economie, prg. 8 ore/zi);

In alte orase - de ex. BU, tarifele sunt mai mari...
Revin ca poate de data aceasta nu mai sterge cineva comentariu , ca sa primeasca acele sume trebuie sa fie si contabil si casier , pe la Bucuresti cam asa se procedeaza .
@eugarizan,
Nu ati mai postat in aceasta discutie, asa ca nu a avut nimeni posibilitatea sa va stearga vreo postare. Poate ati avut intentia sa postati si nu ati finalizat.
Spuneti concret ce salarii se practica in asociatia dumneavoastra ca sa intelegem si sa fiti de ajutor.
Buna ziua Domnule Adriantot , ca sa cedez eu va dau dreptate , in ceia ce priveste salariile , cunoasteti situatia din asociatia mea , ca totul este confidential .
In ceia ce priveste salariu unui administrator care se ocupa si de contabilitate si de casierie , acei 1500 lei sunt suficienti , este parerea mea si cred ca este destul de onorabila

Alte discuții în legătură

Salarii asociatie de proprietari ContSters235906 ContSters235906 stie cineva se salarii se acorda pentru cei trei muschetari:\"B-)presedinte,contabil-casier,cenzor?\" ..de curiozitate. MultumescB-) (vezi toată discuția)
Ce putem face - probleme cu salariul administratorului asociatiei de proprietari Pyppo Pyppo In asociatia noastra,ne confruntam cu o situatie deosebita,pe care nu prea stim cum sa o gestionam(precizez ca eu sunt presedintele acestei asociatii).Pe ... (vezi toată discuția)
Sesizare. mariusf09 mariusf09 Buna seara, Spuneti-mi va rog unde pot face o sesizare impotriva conducerii unei asociatii de proprietari. Detin informatii ca persoane care sunt platite din ... (vezi toată discuția)