Buna ziua,
Am parintii ingropati intr-un cimitir din Bucuresti, sector 5 in apropiere de cimitirul evreiesc. Intradevar sectorul 5 are un anume specific in acea zona (gunoaie peste tot) si desi voluntarii fac curat, persoanele care locuiesc acolo arunca gunoaiele de-a valma.
Eu as dori sa intreb daca un cimitir parohial nu e obligat sa incheie contracte de prestari servicii avand ca obiect ridicarea gunoiului.
Si bisericile de cartier in general ele nu trebuie sa faca contracte de preluare a gunoiului?
Sub pretextul ca urmasii celor ingropati nu platesc taxa cimitirului si nu sunt bani gunoiul zacand in gramezi iar cele doua femei care fac curatenie bineinteles ca nu dovedesc sa rezolve ceva.
Mi-as dori sa stiu daca ei pot merge asa la nesfarsit cu gunoiului din cimitir.
Stiti cumva cum putem sa-i ajutam? Unde trebuie sa ma adresez?
Va multumesc anticipat si va doresc un an mai bun tuturor celor care ne ajuta sa ne lamurim si tuturor beneficiarilor paginii avocatnet.ro.
Situatia expusa de dvs, este o problema cu importanta sociala de nivel doi sau chiar trei. Solutii ar fi mai multe, insa din pacate cu o simpla reclamatie nu se va rezolva nimic. Pana nu creste nivelul de educatie si cultura al poporului nostru, situatia va trena in maniera in care ne-am obisnuit.
In mod legal, raspunzator pentru curatenie este proprietarul sau administratorul cimitirului sau spatiului respectiv. Acum, modul cum isi face, sau nu isi face treaba, tine de mai multe aspecte, atat de multe incat nu le putem enumera aici.
Unde-s doi puterea creste! Problema ar trebui rezolvata intr-o maniera de implicare civica, mai multi pensionari cu interese civile similare sa formeze un grup de initiativa si sa-si puna la comun atat energia calorica, cat si cunostintele acumulate de-a lungul vietii si sa transforme aceste energii in lucru mecanic eficient, facand ceva pozitiv pentru ei si comunitate, respectiv sa adune gunoaiele si sa puna presiune pe administratie, etc, caci altfel nu are cine sa rezolva problema.