avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Plata prin casierie
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Plata prin casierie

Plata in numerar se poare face doar pe baza de dispozitie de plata si atat? Nu trebuie facut si ALOP-ul ulterior? Administratorul public din cadrul primariei in care lucrez sustine sus si tare acest lucru. Pt a face plati prin casierie nu mai e nevoie si de ALOP, merge doar cu dispozitie punct. Se raporteaza la OMFP 1792/ 2002, dar acolo scrie ca plata se afectueaza doar daca sunt indeplinite niste conditii, "cheltuielile care urmează să fie plătite au fost angajate, lichidate şi ordonanţate", fiind prima dintre ele. Contabilul stie ca este gresit cum se cere, dar nu face nimic. Problema mea este ca eu ma ocup cu "impartitul" banilor. Daca ALOP-ul nu este semnat de ordonatorul de credite - adm public - ce mi se poate intampla mie, daca totusi dau bani doar cu dispozitie?

Alte discuții în legătură

Ordonantare de plata carolina_22 carolina_22 Institutie publica. La compartimentul de specialitate semneaza seful compartimentului sau orice angajat? Cel care intocmeste ordonantarea trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura pe op (ordinul 1792/2002) ANDREI_oni ANDREI_oni A doua semnatura pe ordinul de plata catre Trezorerie, poate fi a persoanei desemnate sa realizeze controlul financiar preventiv, in cadrul unei institutii ... (vezi toată discuția)