avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deszapezire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deszapezire

Va rog sa imi spuneti cum se poate ajunge la o intelegere cu autoritatile in cazul in care persoana care licuieste intr-o curte, fiind in varsta nu poate indeparta zapada de pe trotuar.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 14:46, 9 Ianuarie 2017
Eu, daca as fi vecinul dvs. as deszapezi , din proprie initiativa si portiunea de trotuar despre care vorbiti. Si nu sunt prea tanar - ai intrat in 66!
De altfel, locuiesc intr-un imobil de 44 apartamente si nimeni, inafara de mine si sotia mea nu iese la deszapezit din proprie initiatia si asta nu de ieri de alataieri...
Tineri? Avem destui in bloc, dar prefera sa stea la caldurica, poate in fata calculatorului sau a TV-ului, iar altii, vorba poetului „ ai nostri tineri la Paris invata la gat cravatei nodul cum se face...”
Uitati acum, usa de la intrare este blocata de zapada, aproape ca nu se poate deschide, avem zapada in holul de la intrare.... Face cineva ceva? Nuuuuuu, asteapa sa vina „prostul satului” sa-si faca treaba. Raspunsul unei doamne al carui sot a fost invitat la zapada - pai ce, nu va platim pentru asta? (sunt administratorul unei asociatii destul de mari...)
Pentru acest lucru, de acum inainte am sa negociez cu o firma care are 2-3 angajati si care sa aiba orice alt obiect de activitate, sa-i angajam sa ne inlature zapada de pe trotuar si toate caile de acces - bineinteles, contracost.

Cu autoritatile ce sa discutati? Ele, autoritatile nu sunt in stare sa-si faca treaba lor, daramite pe a altora, in schimb avem sute, daca nu mii de asistati social. Ce este acum nu-i nimic, mai asteptam putin, ca noii guvernanti nici nu au invatat toate usile de la parlament...
Cum sa-i lasam sa moara de foame si de frig pe domnii asistati?
Doanmna Firea, in Bucuresti cate mii de asistati aveti ? Ascultam in aceasta dupa-amiaza la TV ca primarii de sector nu au miscat niciun deget pentru degajareazapezii de pe strazile interioare. Au o grija - sa creeze locuri caldute, oarece hrana si ce-o mai fi pe-acolo pentru oamenii strazii si a asistatilor sociali. Pai...
In 1965 a fost o iarna foarte grea - cine a apucat acele timpuri, stie. Mi-aduc aminte ca populatia, scolile, fabricile, armata cu toata dotarea lor si tot ce mai „misca” prin zona, au iesit si au deblocat toate strazile. Zapada avea aprope 2 m inaltime. Situatia a fost in orasul IASI. Mai vedeti acum asa ceva? Nici zapada atat de mare, dar nici mobilizare. Good job!
In actuala conjunctura cand exista o penurie de personal auxiliar este foarte greu de materializat eventuala interventie de preluare a obligatiilor ce revin proprietarului de casa de catre reprezentantii autoritatii publice locale
Chiar daca proprietarul datorita varstei,eventaul afectiuni nu poate desfasura personal activitati de curatire aferent proprietate chiar nu are rude care sa presteze in locul acestuia respectiva activitate ?
In ultima instanta,vecinii acestuia daca ii cunosc situatia,pot depune efortul sa il ajute sa indeparteze zapada de pe trotuarul aferent proprietatii acestuia
curatarea trotuarului este o indatorire civica, stipulata ca atare. in consecinta, nu cred ca este supusa nici unei "intelegeri". daca persoana este incapacitata (nu neaparat in varsta), poate angaja pe cineva sa faca treaba.
Si daca nu are bani sa angajeze pe cineva, ce face ? Nu mai trebuie ajutat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Turturii ucigasi Sever Simion Sever Simion Primaria sustine ca eu trebuie sa dau jos turturii ucigasi de pe bloc pentru ca locuiesc la ultimul etaj. Spuneti-mi va rog, raspunderea in caz ca acesti ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Cum angajez corect o persoana fizica pt. curatat zapada ? petschovschi petschovschi Avind in vedere ca in cazul ninsorilor Asociatia de proprietari are obligatia sa curete trotuarul din jurul imobilului am decis sa angajam o persoana care sa ... (vezi toată discuția)