avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare legata de aceasta profesie
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare legata de aceasta profesie

Sunt in ultimul an la drept, am facut si fac practica la un avocat, probabil si stagiatura la acelasi avocat. Problema este ca nu sunt inca hotarat, am vorbit si cu alti avocati dar si cu un magistrat. Stiu ca magistratii nu pot avea alte venituri sau face comert direct sau prin persoane interpuse.Ce se intampla in cazul in care imi va ramane o firma? Si in avocatura nu este asa roz situatia, de ce unii avocati renunta si se fac magistrati?
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
BStoica, utilizator
Cel mai recent răspuns: BStoica , utilizator 19:33, 4 Septembrie 2009
In cazul in care va ramane o firma si doriti sa fiti magistrat (presupunand ca veti promova examenul de admitere in profesie) va trebui sa cesionati partile sociale altcuiva!
Referitor la faptul ca unele persoane renunta la profesia de avocat si trec in magistratura acest lucru depinde de felul in care este construit individul respectiv.Unii sunt facuti sa fie avocati , alte persoane se descurca mai bine in profesia de magistrat. Este o chestiune pur subiectiva!B-)
Mai intai ar fi bine sa va puneti intrebarea daca doriti sa profesati in domeniul in care v-ati ales facultatea sau doriti sa va ocupati de afaceri la firma despre care ati facut referire. Pentru ca ambele nu prea le puteti impaca oricum ar fi. In ce priveste inclinatia spre avocatura sau magistratura, dvs. stiti mai bine - in ambele profesii este multa munca, dar si multa satisfactie. Va urez sa va urmati calea, oricare ar fi aceasta!
Poate pana obtineti licenta in drept, va hotarati ce drum sa alegeti!
Mai aveti inca timp si apoi, presupunand ca veti alege un drum "necorespunzator", la varsta dvs. nu poate fi decat o experienta care va ajuta in cele din urma sa alegeti drumul cel bun!
Se spune ca succesul reprezinta suma tuturor esecurilor plus cifra 1 :) astfel ca nu-mi ramane sa va urez decat toate cele bune =D> indiferent de hotararea pe o veti lua :rolleyes:
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire in avocatura lupica1 lupica1 In primul rand vreau sa va salut,cu respect ,pe toti membrii acestui forum,inainte de a va supune atentiei dumneavoastra o problema. Am varsta de 42 de ani , ... (vezi toată discuția)
Efectuare stagiatura avocat debutant SIAM SIAM Buna seara, Va scriu cu rugamintea de a primi un sfat de la cei care deja profeseaza ca avocati si magistrati. Doresc sa sustin examen de admitere in ... (vezi toată discuția)
Viata de magistrat mer_123 mer_123 Titlul spune totul ....o sa rog toti magistratii ,avocatii sau persoanele din domeniul juridic sa isi spuna opinia in legatura cu viata de magistrat si bune ... (vezi toată discuția)