avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Licenta ORDA
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Licenta ORDA

Poate sa imi spuna cineva daca a colaborat cu ORDA pentru licentierea unui soft?
Sunt pusa acum in aceasta situatie. Am aflat cam ce trebuie sa contina dosarul (actele necesare), dar nu m-a lamurit nimeni cum e cu licenta in sine.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Vasile_N , utilizator 20:19, 5 Decembrie 2007
Salut,

ORDA nu licentiaza nimic. Singurul serviciu pe care ti-l poate face este sa iti inscrie programul in Registrul programelor pentru calculator. In acest caz, inscrierea iti poate oferi mai tarziu proba existentei programului la un anumit moment in timp.

Dar inscrierea nu are nici o legatura cu nasterea dreptului de autor asupra programului in cauza.
Buna,
La ORDA mi s-a spus ca programul trebuie insotit de textul licentei. Am intrebat persoana cu care am stat de vorba daca trebuie respectate niste conditii specifice in redactarea acetui text de licenta si masura in care ORDA asigura protectia programului meu. Mi s-a raspuns ca ei nu au voie sa acorde consultanta juridica si nici un fel de consultanta si ca oricum toate raspunsurile sunt pe site-ul lor sau in lege.
Sincera sa fiu nu prea m-a multumit acest raspuns. Cu atat mai mult cu cat pentru mine e un domeniu foarte nou.
Licenta e acel act care precizeaza in ce conditii se ofera softul spre comercializare catre divere persoane. In principiu, licenta spune daca soft-ul se da spre folosinta exclusiva sau neexclusiva, daca se da pentru o perioada limitata sau nelimitata de timp, etc. Cat despre forma, nu e nevoie de o anumita forma, ci doar de acele elemente care pot trasa limitele in care se poate comercializa soft-ul in cauza. Cat despre ORDA, daca mai treci pe acolo, intreaba-i si de marca temporala...
salutare,

Redeschid acest topid dupa 2 ani,

caut sa deschid o afacere care implica distributia de softuri, jocuri, etc cu licenta, am intrebat in stanga si in dreapta, am fost directionat catre ORDA.

Are cineva cunostinte si sa ma ajute si pe mine in problema mea?

trebuie sa declar toate softurile cu care voi face comert?
trebuie sa am licenta sa le vand?

nu este de ajuns sa am acordul celor care imi vand mie softul!?

Multumesc,
Cu stima, Stefan
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2007
stef9, utilizator
Salutări la toată lumea!
Am si eu aceeaşi problemă ca şi Stef9. Daca are cineva un raspuns mi-ar face si mie un bine dacă l-ar posta aici. Până una-alta constat ca www.orda.ro nu mai este de găsit pe net. ªtie cineva, ceva despre chestia asta ?
Admin, ce zici ?! :O
Mulţumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Licente programe Daniela2172 Daniela2172 buna ziua. va rog frumos daca stie cineva care sunt programele ( soft si so) care necesita cumparare de licenta. eu stiu ca trebuie pentru windows si office. ... (vezi toată discuția)
Orda danielandrei danielandrei Produc si comercializez un soft contabil si sunt inscris in ORDA in Registrul National al Programelor pe Calculator. Am vazut ca mai exista o sectiune: ... (vezi toată discuția)
Licenta windows ContSters138151 ContSters138151 Buna seara, Un magazin la inceput de drum care se ocupa cu comercializarea obiectelor de papetarie, doreste sa aduca un calculator si sa se ocupe de listat ... (vezi toată discuția)