avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere impozit salariu pentru 2 copii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere impozit salariu pentru 2 copii

Buna ziua,
Am 2 copiii, cel mare a implinit varsta de 18 ani si este la facultate, nu lucreaza.
Angajatorul mi-a spus ca pentru cel mare nu mai pot beneficia de deducere deoarece pana acum am beneficiat de aceasta deducere din impozit pentru ambii copii.
Are dreptate angajatorul in acest caz? Va rog sa ma ajutati cu o lege sau un articol la care ma pot referi.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:16, 12 Ianuarie 2017
Puteți beneficia de deducere și pentru primul copil cu condiția de a face dovada că urmează cursuri de zi a unei instituții de învățământ (adeverință de la facultate).
Art 77 Codul fiscal și normele de aplicare
Multumesc frumos. La multi ani!
Pentru copilul minor beneficiaza de deducere personala ambii parintii, iar pentru copilul major cu venituri sub 300 lei lunar beneficiaza doar unul dintre parinti, la alegere.

Normele de aplicare a Codului fiscal:

În situația în care într-o familie sunt mai mulți copii aflați în întreținere, cu excepția copiilor minori, aceștia vor fi preluați în întreținerea unuia dintre părinți conform înțelegerii dintre părți. În aceste situații contribuabilii vor prezenta plătitorului de venit fie o declarație pe propria răspundere din partea soțului/soției, fie o adeverință emisă de plătitorul de venit din salarii al acestuia/acesteia, după caz, din care să rezulte numărul și identitatea copiilor care sunt preluați în întreținere de fiecare soț/soție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere de baza si deducere suplimentara carpaho carpaho Conform - Codul fiscal 2016 ART. 77 - Deducere personală (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea ... (vezi toată discuția)
Reducerea impozit pentru copii pendre pendre As vreu si stiu . Sant divortat si copii sant incredintat catre fosta sotia dar la mine a fost bagat copii la impozit. Mai pot sa beneficiez de acest reducere ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara carpaho carpaho Subiect: Deducere suplimentara Potrivit art. 77 din codul fiscal- potrivit careia pentru copii minori suma reprezentind deducere personala se atribuie ... (vezi toată discuția)