Buna ziua,
Am 2 copiii, cel mare a implinit varsta de 18 ani si este la facultate, nu lucreaza.
Angajatorul mi-a spus ca pentru cel mare nu mai pot beneficia de deducere deoarece pana acum am beneficiat de aceasta deducere din impozit pentru ambii copii.
Are dreptate angajatorul in acest caz? Va rog sa ma ajutati cu o lege sau un articol la care ma pot referi.
Va multumesc.
Puteți beneficia de deducere și pentru primul copil cu condiția de a face dovada că urmează cursuri de zi a unei instituții de învățământ (adeverință de la facultate).
Pentru copilul minor beneficiaza de deducere personala ambii parintii, iar pentru copilul major cu venituri sub 300 lei lunar beneficiaza doar unul dintre parinti, la alegere.
Normele de aplicare a Codului fiscal:
În situația în care într-o familie sunt mai mulți copii aflați în întreținere, cu excepția copiilor minori, aceștia vor fi preluați în întreținerea unuia dintre părinți conform înțelegerii dintre părți. În aceste situații contribuabilii vor prezenta plătitorului de venit fie o declarație pe propria răspundere din partea soțului/soției, fie o adeverință emisă de plătitorul de venit din salarii al acestuia/acesteia, după caz, din care să rezulte numărul și identitatea copiilor care sunt preluați în întreținere de fiecare soț/soție.