avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare restituire suma de bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare restituire suma de bani

Va salut! ma puteti ajuta, va rog, cu un model de notificare pentru plata unei sume de bani daruite cu titlu de imprumut? Precizez faptul ca imprumutul poate fi probat cu ajutorul chitantei primite de la banca, precum si eventuale conversatii SMS, Facebook. Nu am facut un contract de imprumut. De asemenea, va rog sa imi specificati daca pot solicita anumite daune in plus, de exemplu avand in vedere ca suma imprumutata provine dintr-o descoperire de cont.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristian4231 , utilizator 08:43, 9 Ianuarie 2017
Nu exista un model de notificare ,. Mergeti la un cabinet de avocatura pentru a face notificarea , pentru a-l chema la notar sau la cabinet pentru plata , si eventual pentru redactarea unei plangeri penale pentru inselaciune. In lipsa unui inscris , nu se poate dovedi imprumutul .
nu ma gandeam la o plangere penala, ci mai degraba la actiune in fata instantei de judecata, dar doream sa redactez si o notificare pe care ulterior sa o atasez cererii de chemare in judecata. in chitanta de la banca este mentionat titlul de imprumut, deci sper sa constituie un mijloc de proba. va multumesc pentru sfta!
Dacă împrumutul a fost remis prin transfer bancar și dacă s-a menționat faptul că reprezintă un împrumut este foarte bine. S-a menționat cumva și un termen de restituire? Dacă nu, odată cu cererea de restituire a împrumutului, va trebui să solicitați instanței stabilirea unui termen de restituire.

Nu există un model de notificare anume, dar puteți scrie următoarele (puteți folosi altă formulare):

Subsemnatul _____, domiciliat în ____________, (menționați și alte date: telefon, email), prin prezenta, vă notific/somez ca până la data de ___________, să-mi restituiți suma de ________ reprezentând împrumutul pe care vi l-am remis prin transfer bancar în data de __________, sumă pe care ați refuzat până în prezent să mi-o restituiți.
Vă solicit restituirea împrumutului în contul nr, _______________ deschis pe numele meu la Banca ________________.
În cazul în care nu vă veți conforma prezentei somații, vă voi acționa în judecată urmând să suportați toate cheltuielile de judecată.
Nu s-a menționat vreun termen de restituire, acesta reiese doar din discuțiile purtate prin SMS, dar nu cred sa aiba vreo relevanta juridica. Va mulțumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin ... Natcar Natcar Buna ziua! Am imprumutat unei persoane in 4 transe bani prin transfer bancar. De fiecare data am mentionat la Detalii Imprumut si asa apare pe OP. Se pare ca ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice nerestituit, posibilitati recuperare Relya Relya In ianuarie 2016 am imprumutat pe fratele prietenului meu cu suma de 15000euro pentru a si cumpara o casa.Cum eu ma aflam in afara tarii i-am facut un transfer ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati de recuperat buna ziua. stiti cum se spune, ... CBucuresti CBucuresti Bani imprumutati de recuperat Buna ziua. Stiti cum se spune, daca vrei sa vezi cu adevarat cine itit este prieten, imprumuta bani. Am ajutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)