avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... motivarea hotaririi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

motivarea hotaririi

Va rog sa ma ajutati intr-o problema :
- care este modalitatea de a obtine MOTIVAREA UNEI HOTARIRI JUDECATORESTI( exista o procedura sau un formular standardizat ? )
tinind seama de urmatoarele :
a) au trecut peste 60 zile de la data pronuntarii in SEDINTA PUBLICA
b) nu stim sigur dar credem ca este deja motivata dar nu ne-a fost
comunicata cu toate ca procedura impunea acest lucru.
c) termenul de recurs curge de la data comunicarii
d) avem domiciliul la o distanta mare de INSTANTA care a judecat
acest DOSAR fiind acum in imposibilitatea de a ne deplasa la
sediul instantei.

Va multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 11:11, 5 Septembrie 2009
Din pacate nu aveti nici o procedura in aceasta situatie.
Singurul lucru pe care il puteti face este sa solicitati -prin registratura- urgentarea redactarii hotararii acestei hotarari ... eventual motivand si dovedind urgenta.
Problemele de subfinantare ale justititiei s-au manifestat plenar in acest sens ... al intarzierilor de comunicari .. necomunicari samd ..
Pe de alta parte .. nici judecatorii nu se misca foarte repede in motivarea hotararilor ...
Din pacate nu aveti alte solutii.. decat sa asteptai .. termenul curge de la comunicare .. deci .. nu aveti de ce sa va faceti griji ...
Motivarea hotararii se face in termen de 30 de zile de la pronuntare, urmand a se comunica partilor , in copie atunci le este necesara pentru exercitarea cailor de atac, pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului.
Tinand cont si de faptul ca a fost vacanta...nu aveti decat sa mai asteptati.
Va multumesc inca odata .
Incercati cu o cerere catre presedintele instantei.....
Uneori da rezultate, asa ca nu aveti ce pierde daca incercati. Poate aveti noroc....
Eu va recomand sa va inarmati cu rabdare si sa verificati pe internet!
Fiind greva este greu de crezut ca vor da motivarea in termenul legal...B-)

Alte discuții în legătură

Redactare hotarire stoicapetre stoicapetre este posibil ca o redactare de hotarire de divort sa dureze 2 luni de zile?este posibil ca\" mica reforma din justitie\" de accelerare a proceselor sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare care consfinteste invoiala partilor - urgentarea redactarii si comunicarii aura66 aura66 daca s-a facut partajul prin inteklegere ,s-a terminat judecata cu acordul partilor de a nu mai deschide niciunul din ei actiunea si hotararea data de ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune, s-a dat o hotarare in prima instanta, am depus apel, la primul termen instanta de apel mi-a respins ... (vezi toată discuția)