avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificate apostilate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificate apostilate

Buna ziua,la ieșirea din tara a mea si a copilului vreau sa ne facem certificatele apostolate da trebuiesc si legalizate sau nu? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:51, 11 Ianuarie 2017
apostilati originalele care evident, nu se legalizeaza; apoi faceti traducerea in limba tarii unde vreti sa le folositi (se traduce si apostila) dupa care legalizati traducerea si apostilati traducerea legalizata; certificatele se apostileaza la prefectura iar traducerea legalizata, la camera notarilor
Nu trebuie nimic legalizat ci doar sa le aveti apostilate. Traducerea si legalizarea o faceti acolo. in tara in care aveti nevoie.
CARMEN-ABBY a scris:

Buna ziua,la ieșirea din tara a mea si a copilului

Doar iesiti din tara sau va mutati?
Daca va mutati, in ce tara mergeti? Nu de alta, dar v-ar putea fi de folos extrasele dupa certificate si e mult mai simplu sa le obtineti decat sa umblati dupa apostila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se apostileaza documentele? Hannahjoy Hannahjoy Unde se apostileaza documentele? Exista birouri de traduceri care apostileaza documente? (vezi toată discuția)
Apostila se aplicã pe documentul original sau pe traducerea acestuia? r_monika r_monika Buna ziua,am solicitat traducerea in limba spaniola al unui certificat de competente profesionale la un birou notarial.S-a tradus si s-a apostilat ... (vezi toată discuția)
Apostila pe hotararea de divort beatlen beatlen Bunaseara, sunt nelamurita in legatura cu apostilarea hotararii de divort. Am obtinut hotararea de divort definitiva si irevocabila la judecatoria sectorului 6 ... (vezi toată discuția)