avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afisarea cheltuielilor la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afisarea cheltuielilor la bloc

Buna ziua ! Asi dori sa stiu daca exista un cadru legal sau o cale de atac la afisarea cheltuieliror lunare la bloc. Mai precis eu nu imi doresc sa apara in vazul lumi si sa aiba acces toata lumea la lista cu cheltuielile mele lunare. Am impresia ca imi incalca dreptu la intimitate . Nu e problema nimanui fiecare cat are si ce are de platit nu e cazul meu ,dar am vecini in bloc cu restate mici nu foarte mari dar nu e problema mea sau a celui de la Ap.2 cine? ce? si cat au de platit fiecare, si de aici sa raspandim zvonuri barfe si alte chesti comuniste .Asi dori sa stiu daca am cadru legal sa cer administratorului de bloc sa nu mai apara la scara numele , cat am de platit si daca sant sau nu restanta.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:17, 12 Ianuarie 2017
Normele in vigoare prevad concret rubricile care trebuie sa existe in lista de intretinere,astfel incat locatarii sa fie informati lunar despre obligatiile,eventual sumele cu titlu de restanta,
penalitatie aplicate acestora
Lista de intretinere prin datele continute reprezinta proba materiala solicitata inclusiv in instanta de judecata si la ocpi pentru instituirea privilegiului imobiliar
La cererea proprietarilor se poate analiza oportunitatea si eficienta ca in lista de intretinere sa nu se consemneze numele locatarului ci strict numar apartament
Prin hotarare a reprezentantilor asociatiei de proprietari se poate decide a se afisa in lista de intretinere numai numarul apartamentului
puteti cere sa nu va afiseze numele.
Dar legea 230/2007 prevede ca, in spiritul transparentei, aceste informatii se afiseaza.
Cam asta e viata la bloc...
Eu nu numai că le afișez numele (tuturor), dar în fiecare lună le evidențiez cu marker roșu ca să fie foarte vizibili cei restanțieri.
Mi s-au invocat varii motive - numai de către restanțieri, ceilalți, cei corecți, chiar au salutat acțiunea.
Rezultatul - s-au diminuat restanțele, unele chiar s-au eliminat.
Este o metodă care nu încalcă Legea, nu sunt date personale, am hotărât, am aplicat.
Multumesc ! aveti dreptate asta include viata la comnu :( dar nu mi se pare corect :(
@Adrian M

Afisarea numelui asociat unei adrese, pentru ca in lista de intretinere apare numarul apartamentului, constituie divulgare de date personale.
Va puteti lauda cu diminuarea restantelor, dar comiteti o ilegalitate.
Puteti sublinia cu marker rosu si fara a afisa numele proprietarului.

Alte discuții în legătură

Tabel cu proprietarii din bloc ? BEN46 BEN46 Presedinta imi tot spune sa i fac un tabel cu toti proprietarii din bloc pentru a fi afisat in scara blocului , i-am spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Probleme afisare intretinere Sharpshooter Sharpshooter Am mai intrebat dar nu m-a lamurit nimeni , am sa rog persoanele cu pregatire juridica sa raspunda doar. Relatez faptele pe scurt cat mai complet posibil: Am ... (vezi toată discuția)
Date personale online chris_seby chris_seby Buna ziua. Am si eu o nelamurire(impreuna cu inca cativa locatari reprezentati de o anume asociatie de proprietari). Aceasta asociatie publica listele de ... (vezi toată discuția)