avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme afisare intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme afisare intretinere

Am mai intrebat dar nu m-a lamurit nimeni , am sa rog persoanele cu pregatire juridica sa raspunda doar. Relatez faptele pe scurt cat mai complet posibil: Am executat in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabila investita cu titlu executoriu un apartament , pentru o creanta pe care fostul proprietar mi-o datora . Am luat apartamentul in contul datoriei platind o diferenta , prin licitatie la biroul executorului judecatoresc. Apartamentul al carui proprietar am devenit prin licitatie avea restante la intretinere 4200 ron. Asociatia de proprietari nu are o hotarare definitiva impotriva fostului proprietar in baza careia sa obtina acesti bani , deci fostul proprietar este dator aceasta suma . La afisier in dreptul apartamentului al carui proprietar am devenit apare in continuare restanta 4200 de lei desi eu sunt proprietar de o luna. Am fost la asociatie sa lamuresc problema si cei de acolo nu vor sa modifice afisierul pe modtiv ca nu s-a astins datoria . Mentionez ca nu mi-a cerut nimeni sa achit aceasta datorie care nu este a mea .
Am deschis aceasta discutie , pentru a gasi raspuns la urmatoarele intrebari:
1) Este normal ca numele meu sa fie asociat cu aceasta datorie daca nu este datoria mea?
2) Daca lunile viitoare nu platesc intretinerea , cum trece restanta ? o adauga la datoria veche pentru care se percep deja penalitati? Cum calculeaza mai departe penalizarile?
3) De unde stiu eu ca nu ma trezesc cu cine stie ce datorie ulterior ?
4) Ce are de castigat asociatia daca mentine la afisier acesta datorie ? Fostul proprietar nu o va plati , are domiciliul in Belgia si de aici greutatea desfasurarii unui proces. Daca nu mai apare la avizier datoria nu dispare ramane in actele contabile deci fostul proprietar va trebui sa o plateasaca pana la urma .
5) Ce pot face juridic si legal pentru a obliga asociatia sa nu mai asocieze datoria veche 4200 ron cu numele meu , si implicit sa afiseze decat ceea ce datorez de cand sunt proprietar . Multumesc anticipat. Am mai pus aceasta intrebare poate nu atat de calt ca si acum astept raspuns si va multumesc anticipat . Toata stima mea !
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 09:39, 25 August 2011
Interventie moderator

Doriti raspuns numai de la juristi "cu patalama" sau va multumiti si cu raspunsuri de la administratori sau presedinti de bloc?
In situatia in care unii proprietari de apartamente ar solicita, in asociatia noastra, ca numele lor sa nu mai apara pe lista de plata, eu as pune aceasta problema in discutia adunarii generale si cu acordul majoritatii, pe listele urmatoare ar apare numai numarul apartamentuli, fara numele proprietarului.
Este o incercare de rezolvare la faptul ca un proprietar (aici pe forum) sau mai multi in asociatie ar fi deranjati de faptul ca in dreptul numelui lor se vad sume restante, penalizari...
Zilele trecute am afisat lista de plata si am marcat cu rosu un restantier ce nu platise de vreo 10 luni. A doua zi a venit la asociatie foarte suparat si revoltat ca numele sau este scos in evidenta ca restantier..., dar a scos din buzunar jumatate din suma restanta si a platit.
Asadar afisarea numelui a avut efect pozitiv pentru asociatie, care a incasat o parte din debit, dar si pentru restantier, pentru ca asa s-a mai amanat actionarea in instanta.
aici discutam "discutii", pareri, situatii, idei, conceptii, daca doresti pe cineva cu pregatire juridica... trebuie sa platesti, mergi la judecatoria arondata si vei gasi ceea ce cauti, TOTUSI:
1. Nu este normal.
2. Nu o va adauga la restanta ceea veche, fiind alt proprietar, asta in cazul in care ati anuntat ca ati intrat in posesia apartamentului.
3. Pastrati chitantele de plata a cheltuielilor dvs.
4. Lista de plata este un document justificativ necesar in instanta!
5. ... nu sunt iun masura sa raspund.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere Sharpshooter Sharpshooter Am cumparat la licitatie de la un executor un apartament , care avea datorii la intretinere . Adminstratorul (asociatia de proprietari) nu vrea in ruptul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de consum neafisate - se platesc penalitati in acest caz? banciov banciov Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: in 15 octombrie 2013 am cumparat la licitatie un imobil care are datorii la intretinere peste 20 000 ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - mediere cu asociatia dtztz dtztz Buna ziua! Am achizitionat un ap scos la licitatie si am si intrat in posesie. Am dus la Asociatia de Proprietari, actul de proprietate (Actul de ... (vezi toată discuția)