avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de consum neafisate - se platesc penalitati ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de consum neafisate - se platesc penalitati in acest caz?

Buna seara!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: in 15 octombrie 2013 am cumparat la licitatie un imobil care are datorii la intretinere peste 20 000 lei, stiu ca eu nu trebuie sa platesc aceste datorii. Dar pe lista de cheltuieli afisate la avizor continua sa apara la nr apartamentului meu numele fostului proprietar si cu datoriile aferente pana inclusiv luna aceasta. De la asociatie mi s-a spus ca continua sa afiseze numele fostului proprietar cu datoriile in continuare pt ca sunt in proces cu acesta si trebuie sa prezinte la tribunal facturile cu restantele si penalitati si doar nu o sa faca o lista separata pt mine ca sa-mi puna numele meu, desi au primit instiintare de la oficiul de cadastru cu noul proprietar si ca acesta nu are datorii. Acum mi-au solicitat sa platesc consumul incepand cu luna in care am cumparat imobilul(15 octombrie) plus penalitatile incepand de atunci, desi asociatia nu a afisat nici o cheltuiala pe numele meu, deci practic nu m-a instiintat nici verbal nici la avizor pana acum ca as avea ceva de plata. Si atunci de ce sa platesc penalitati daca ei nu au afisat nimic la avizor pe numele meu? Va rog sa ma lamuriti daca e legal sa-mi ceara sa platesc fara sa fi afisat la avizor. Va multumesc
Pai dv. nu stiati ca, dupa ce v-ati mutat, trebuie sa va platiti consumurile? N-ati intrebat pe nimeni ce va revine dv. pe acea lista? Normal ca aveati de plata cheltuielile lunare pentru ca erati noul proprietar, iar restantele erau ale fostului proprietar.

Daca n-ati platit din octombrie, atunci sigur ca v-a calculat penalizari.

Lor la tribunal le trebuie listele numai pentru perioada in care fostul proprietar a locuit acolo, adica pana i-a fost luata casa, nu si dupa.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
elga50, moderator
Eu nu m-am mutat inca, acolo sta deocamdata tot fostul proprietar, doar ca imobilul e pe numele meu din octombrie. Dar daca asociatia refuza sa afiseze numele meu la nr apartamentului cu cheltuielile ce mi se cuvin atunci inseamna ca oficial nu m-a instiintat nimeni si atunci cum sa platesc penalitati pt ceva ce nu m-au anuntat ca trebuie platit? Ei aduna in continuare totul pe numele fostului proprietar la avizor.

Eu chiar ma gandesc sa dau asociatia in judecata pt ca refuza sa afiseze numele meu la apartamentul respectiv la avizorul cu cheltuieli, pai atunci cum au pretentia sa le platesc din octombrie si ei nu vor sa afiseze cheltuielile pe numele meu?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
Adriantot, moderator
Noul proprietar este obligat sa plateasca cotele de intretinere, indiferent cine locuieste in apartament. Dumneavoastra puteti avea o intelegere cu fostul proprietar sa foloseasca apartamentul dar obligatiile sunt ale dumneavoastra ca proprietar.
Sunt asociatii unde nu se afiseaza numele proprietarului ci doar numarul apartamentului, asa ca apartamentul este reperul principal si nu omul ce-l ocupa.
Sunt apartamente inchiriate, unde pe lista de plata apare numele chiriasului si nu al proprietarului, cu acordul asociatiei. Asadar iar nu are relevanta afisarea numelui cand discutam de cote de intretinere, restante, penalizari, fonduri... toate sunt ale proprietarului.
Multumesc frumos pt raspuns.
In astfel de cazuri cea mai eleganta solutie ar fi ca asociatia sa afiseze numele fostului proprietar la subsolul listei (ultima pozitie), pana la clarificarea cazului - daca se tine mortis la o astfel de abordare. Noi nu facem asa, insa toate evidentele privind un fost proprietar le tinem separat.
Daca sunteti proprietar din oct. 2013, trebuia sa mergeti la as. prop. sa va interesati, sa clarificati toate aspectele. probabil ca va mai dura ceva timp, fostul proprietar va consuma intro veselie utilitati si servicii, iar dvs. proprietarul o sa achitati TOT - daca nu faceti ceva in acest sens. de fapt ce puteti face? Evacuarea din proprietatea dvs. Daca sunteti milos - ceea ce-i sta bine unui crestin roman, atunci nu va mai plangeti. Mergeti la as. prop., achitati pe ce-a fost si inca, stiu eu, cum v-ati inteles cu cetateanul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanța fostului proprietar și penalizările aferente mi se pun mie pe lista de întreținere. nu mi se pare normal, eu am cumpărat apartamentul fără datorii, ce pot face? Zuza13 Zuza13 Acum 1 an de zile am cumpărat 1 apartament.Fostul proprietar are o restanță la întreținere în valoare de 700 lei pe care nu a achitat o ,si acum a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți ... Snake1970 Snake1970 Buna ziua, Poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți includă în cotă de întreținere penalizările?Specific că pe lista de întreținere ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - mediere cu asociatia dtztz dtztz Buna ziua! Am achizitionat un ap scos la licitatie si am si intrat in posesie. Am dus la Asociatia de Proprietari, actul de proprietate (Actul de ... (vezi toată discuția)