Am cumparat la licitatie de la un executor un apartament , care avea datorii la intretinere . Adminstratorul (asociatia de proprietari) nu vrea in ruptul capului sa scoata datoria de la avizier desi sunt bani pe care fostul proprietar ii datoreaza , aceasta datorie apare la apartamenrul meu in dreptul numelul meu . Am fost la asociatie si administratorul nu vrea sa inteleaga sa nu mai asocieze datoria cu numele meu . Ce pot face legal ? mentionez ca nu mi-a pretins sa platesc acesti bani pentru ca este constient ca nu este datoria mea dar nici nu vrea sa renunte la afisarea acestei datorii alaturi de numele meu . Fostul proprietar este in strainatate , si recuperarea banilor este aproape imposibila in conditiile in care asociatia nu are o hotarare definitiva impotriva fostului proprietar.
Pai ati spus initial ca ati cumparat apartamentul care era scos la licitatie pentru niste datorii la intretinere iar in final spuneti ca fostul proprietar nu are bani sa acopere datoriile. Adica valoarea obtinuta pe apartament nu acopera toate datoriile? Sau daca a fost scos la licitatie apartamentul de ce spuneti ca nu e o hotarare definitiva?
apartamentul a fost scos la licitatie pentru alte creante ale fostului proprietar. datoriile pe care fostul proprietar le avea la intretinere au ramas pana in ziua de astazi neachitate si asociatia nu are niciun instrument legal sa le recupereze
De regula vanzarea prin licitatie publica a unui apartament se putea face doar in baza unui titlu executoriu in speta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care a dat dreptul legal executorului judecatoresc sa poata vinde acest bun imobil.
De regula executorul judecatoresc a vandut apartamentul asigurand astfel indestularea creditorului, restul (daca a mai ramas ceva din pretul vanzarii) a fost restiutut vechiului proprietar.
Este stiut faptul ca in ziua de astazi nu se poate vinde un apartament, iar pe cale de consecinta notarul public nu autentifica contractul de vanzare-cumparare daca nu exista adeverinta/acordul; asociatiei de proprietari prin care sa fie statuat inexistenta datorilor datorate de catre vechiul proprietar asociatiei.
Din punctul meu de vedere executorul judecatoresc trebuia sa se intereseze de datoriile care grevau bunul imobil pus in vanzare prin licitatie publica, iar indestularea creditorului trebuia sa fie facuta si tind seamna de datoriile concrete si reale ale bunului potrivit regulei(pritior tempore potior jure-primul in timp. primul in drept)
Dumneavoastra nu trebuia sa platiti apartamentul pana nu v-ati fi interesat de soarta juridica a bunului, de datoriile care grevau la vanzare bunul, si in special de datoriile care le avea vechiul proprietar la asociatia de locatari.
E ceva suspect la mijloc, si singurul care a patit-o sunteti dvs, ati cumparat un imobil grevat de datorii!
Daca deja ati platit va puteti intoarce impotriva vechiului proprietar cu actiune in recuperare.
reprezentantul asociatiei a discutat cu executorul. din pacate pentru asociatie aceasta nu a facut niciun demers legal pentru recuperarea banilor, in consecinta executorul, dupa o perioada de 14 zile de asteptare a dat restul de bani fostului prorpietar. asociatia a recunoscut ca a discutat cu executorul si ca nu a avut cum sa recupereze banii, a recunoscut ca aceasta datorie este a fostului proprietar, zice insa ca vrea sa apara la avizier si ca daca intreaba cineva va spune ca nu este datoria actualului proprietar.
Nu ati inteles esenta . Nu ma intereseaza datoriile , nu sunt ale mele nu le platesc eu ,ma intereseaza ca aceste datorii sa nu mai fie asociate cu numele meu , nimic mai mult . Ma intereseaza un instrument cu care sa fortez asociatia sa modifice foaia de la afisier. Nu am patit nimic , nu am cumpart un imobil grevat de datorii, am cumparat imobilul la licitatie . pentru ca asociatia nu a avut hotarare definitiva impotriva fostului proprietar pentru neplata intretinerii executorul nu a avut in ce baza sa dea diferenta de bani la asociatie . Deci eu nu datorez nimic nimanui , ma intereseaza cum sa fac sa inteleaga administratorul ca datoriile sunt ale persoanelor si nu ale bunurilor. Deci daca persoana care este datoare nu mai locuieste la adresa respectiva si acolo locuieste altcineva de ce sa apara datoria la avizier ca fiind a noului proprietar?