avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intretinere

Am mai spus aici ca am un vecin care are de plata vreo 26 de milioane la intretinere si vreo 22-23 penalitati.
Dupa ce a fost somat (stiu ca tarziu) a zis ca o sa plateasca jumate din suma. Partea urata e ca nu am listele vechi de intretinere si nu stiu cum sa-i iau banii. Cat din banii aia sunt pe intretinere, cat pentru penalizari.
Toate documentele sunt la expertul contabil.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:00, 5 Septembrie 2009
Somatia de plata nu contine documentele justificative ale naturii sumei restante ?
In cazul unei ingerinte de natura civila.,penala,expertul contabil detine obligatia sa puna la dispozitie documentele care contin informatii referitoare la sumele restante aflate in evidenta .
Normal persoana care tine evidenta platilor/restantelor detine o fisa individuala pe apartament,pe care eventual o puteti studia si constata suma in fapt si penalitatile aplicate acestora
Banii ii puteti primi si lamuriti ulterior problema.
Apoi puteti face mentiune pe verso la chitanta.
La asociatile de proprietari nu ar fi o problema daca suma este incasata conform la ce datoreaza pe bune.
Pai daca stiti totusi cu aproximatie proportia, luati-i juma' juma din cat va achita
Dupa cum spuneti are de plata aproape 50 mil lei.
Taiati-i chitanta, de exemplu, cu suma de 24 de milioane ( aprox jumatate din datorie) daca plateste. Pe rubrica unde trebuie sa scriti ce reprezinta suma consemnati : 12 mil restanta intretinere, 12 mil penalizari. Cand o sa intrati in posesia actelor faceti scaderile si vedeti cat mai are de plata la fiecare capitol.
Sau chitante separate, daca solicita, pentru sumele incasate.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Banii ii puteti primi si lamuriti ulterior problema.
Apoi puteti face mentiune pe verso la chitanta.
La asociatile de proprietari nu ar fi o problema daca suma este incasata conform la ce datoreaza pe bune.

Cred ca suma e pe buna, ideea era ca nu stiu ce sa-i trec pe chitanta. Omul a zis ca o sa achite in prima instanta vreo 15 milioane.

Alte discuții în legătură

Chitanta intretinere Florans Florans Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari in culpa Sparda777 Sparda777 Cum fac un dosar penal impotriva asociatiei de proprietari ? La primarie am facut reclamatii si sesizari si nu sa miscat nimic, fosta asociatie a prejudiciat ... (vezi toată discuția)
Incasare prin mandat postal simonadevald simonadevald buna ziua,as dori sa intreb: -o asociatie de proprietari daca primeste prin mandat postal o suma de ex:335 lei cu mentiunea din mandatul postal,,335 lei ... (vezi toată discuția)