avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Schimbare contor electric cez
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Schimbare contor electric cez

Buna ziua
Locuiesc la bloc,iar contoarele electrice sunt montate grupat intr-o firida asigurata pe casa scarii.La inceputul lunii am fost intrebat de lucratorii trimisi de cez daca sunt de acord pentru schimbarea contorului.Initial am fost de acord ,dupa care am refuzat deoarece nu aveau buletin de verificare metrologica.Au revenit in 16 decembrie cu o lista cu certificat de garantie din partea firmei producatoare AEM ,un model de certificat de garantie pentru o lista de vreo 100 de aparate,produse din 2012 -2015 cu seria aparatului destinat mie subliniata.Am continuat discutia,dar pina la urma fiind ultimul pe scara cu contorul neschimbat,mi-au spus ca asa sunt instructiunile si au montat contorul nou.Documentul primit este un ordin de serviciu-copie client care la punctul 3 are scris Buletinul de verificare metrologica (BVM)/NR/DATA .....necompletat.
Ce este de facut,care sunt reglementarile in vigoare pentru a indrepta acest abuz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:14, 20 Ianuarie 2017
Adresă-vă OPC.
Puteti sesiza in scris, cu nr. de inregistrara/ data, firma de care apartin lucratorii (scrie pe ordinul de serviciu) si firma de distributie (CEZ).
Nu este normal ca respectivele contoare sa nu fie verificate metrologic si buletinul de verificare metrologica valabil, in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cunoasca proprietarii despre individualizarea consumului de apa rece ? AIUREA AIUREA trebuie sa cunoasca legea 241 /2006 reactualizata in 2015 art 3 j si art31(20) ! trebuie sa cunoasca ca REPARTITOARELE DE COSTURI nu fac parte din ... (vezi toată discuția)
Contorul de apa care se apropie de expirarea garantiei verificarii metrologie sau a expirat deja. szabyku szabyku Buna ziua. Spuneti-mi va rog, in a cui sarcina cade sa verifice sau sa schimbe contorul de apa care este aproape de expirare din punct de vedere al garantiei ... (vezi toată discuția)
Apometre ivanvintilica ivanvintilica In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si ... (vezi toată discuția)