avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare metrologica la contoarele de apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare metrologica la contoarele de apa rece

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema aparuta in asociatia noastra, si anume:ni se cere verificarea apometrelor instalate in apartament.Pana aici nimic deosebit as spune insa cei de la Apa Canal nu mai au departament de verificare metrologica si sustin ca nu este necesara verificarea acestora.In monitorul oficial din 26 iulie 2005 ordinul 107 se mentioneaza :

NORMA DE METROLOGIE LEGALA NML 003-05 "Contoare de apa"

1.3 Prezenta norma nu se aplica in cazul contoarelor de apa utilizate:
- la masurarea apelor brute sau uzate;
- la masurarea apei de irigatii;
- ca traductoare de debit, in compunerea contoarelor de energie termica;
- ca repartitoare de costuri pentru apa consumata in locuintele colective.
Stie cineva si alta lege care sa reglementeze aceasta situatie?
Daca nu ducem verificarea suntem amenintati cu trecerea la consum pausal.Este legal asa ceva?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:37, 30 August 2011
Cine va ameninta?
Oare cine poate ameninta inafara de cei de la asociatie sau mai precis administratora transmitand o hotarare a presedintelui sa anunte pe toata lumea deoarece ea se afla in legatura directa cu cei care vin pe la ea sa achite datoriile de pe listele de plata.:O
"Amenintarea" vine din partea administratorului si nu stiu ce pozitie sa adopt sa fac investitia asta(120 ron- contoare noi. montat si sigilat de catre o firma privata) sau sa astept sa ma treaca pe consum pausal si dupa aceea sa cer in scris in baza carei legi nu m-a facturat dupa citirea data.
Dar nu inteleg de ce nu faceti verificarea contoarelor?
De ce trebuie sa va montati contoare noi?
Exista firme care vin, demonteaza, duc la verificare pe bancul de proba si apoi monteaza apometrul verificat in schimbul unei sume de cca 20 lei / contor si a unui certificat de verificare.
In fiecare asociatie trebuie sa fie niste regului / regulamente de functionare, stabilit/hotarat de proprietari in AG sau in com. executiv - dar acestea trebuiesc sa fie cunoscute de toti proprietarii (nu ma intrebati prin ce metoda, acum in 2011) - altfel auzim ca: administratorul ne obliga, ni s-a impus o taxa de caine, am fost trecut in pausal, desi nu locuiesc in apartament, platesc femeia de serviciu si salariile celor de la asociatie... , etc.
Cu privire la contoare: stim cu totii de ce le-am montat, nu? Pai daca le-am montat ca sa platim ce-am consumat, cine ne garanteaza ca acestea functioneaza corect dupa 4-5 ani de functionare neintrerupta? Adica mi-am montat contor in anul 2000 si cat voi trai pe lumea aceasta, nu ma mai intereseaza nimic, doar am contor, nu?
@moni16radu - lasa ”povestile nemuritoare” din M.Of. si intra in rand cu lumea, verificati-va periodic aparatele de masura - oricare ar fi ele, respectati hotararile luate in AG a proprietarilor (cred ca participati, macar o data pe an, nu?).
Cu parere de rau, dar chiar nu pot sa inteleg un asemenea comportament...

Alte discuții în legătură

Obligatie schimbare/verificare contor/ aparat inregistare consum apa rece in apartament Arabellla Arabellla Buna ziua, Exista vreo lege care obliga proprietarul unui apartament sa isi schimbe contoarele/aparatele de inregistrat consumul de apa rece din ... (vezi toată discuția)
Apometre ivanvintilica ivanvintilica In Adunarea Generala s-a hotarat inlocuirea apometrelor cu afisaj in metrii cubi cu cele care au afisajul cu zecimale.Majoritatea au inteles, dar mai sunt si ... (vezi toată discuția)
Schimbare apometru MaBo8 MaBo8 Buna ziua, Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul ... (vezi toată discuția)