avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa

In cazul in care o societate comerciala nu mai poate face fata pe moment datoriilor, avand stocuri de marfa care totusi le-ar acoperi, daca isi cere singura insolventa care pot fi repercursiunile asupra activitatii acesteia? Cine conduce in continuare societatea? Isi poate desfasura activitatea de productie in continuare? Bancile pot trece la executarea silita a bunurilor puse garantie pentru creditele contractate si neachitate la termen pe durata insolventei ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
Valeriu Greceanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Avocat Alexandru Gheorghe , Avocat 10:04, 5 Septembrie 2009
In aceasta solutie este convenabila o cerere voluntara de deschidere a procedurii de insolventa si propunerea unui plan de reorganizare. Daca numiti un admiistrator special, impreuna cu lichidatorul puteti lua decizii si masuri care sa va scoata din impas.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Multumesc mult pentru raspuns. As dori insa sa stiu ce se intampla cu bancile, pot trece la executare?
Pana cand se va desfasura planul de organizare sau perioada de observatie, nu va pot executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Insolventa si rate neachitate puiu_luca puiu_luca buna ziua, as vrea sa va rog sa-mi dati un sfat , am un credit la banca pe societate cu rata mare pe care in aceasta perioada nu o pot achita ,daca depun cere ... (vezi toată discuția)
Decontare cesiuni de creanta si bo in perioada de insolventa CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara! In situatia in care o farmacie intra in insolventa si a emis bilete la ordin catre anumiti furnizori anterior deschiderii procedurii, creanta ... (vezi toată discuția)