avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Spargere cont Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Spargere cont Facebook

Pe un forum al unei publicatii online pe care postam doar cu numele mic am avut o controversa cu o persoana care posta sub pseudonim . Drept razbunare acesta mi-a dezvaluit pe forum numele de familie care nu era vizibil impreuna cu o poza a sotiei mele care era accesibila doar pentru prietenii din lista de facebook. Cu siguranta nu este unul din prietenii mei asa ca suspectez ca mi-a spart contul de facebook. Ce posibilitati legale am in acest caz cand am ca dovada doar pseudonumul si pagina de pe forum in care comentariile lui sunt concludente in sensul intimidarii mele de a nu mai posta anumite opinii ?Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: genessis63 , utilizator 20:05, 10 Ianuarie 2017
Faptul că a făcut rost de poza dvs. nu știu dacă e o probă solidă că v-a spart contul. Putea să o fi obținut de la unul din prieteni. Dacă în comentariile lui apare vreo amenințare cu moartea, cu bătaia, cu un alt lucru explicit incriminat de lege, atunci puteți face uz de asta. Dacă însă e doar o hărțuială, nu cred că puteți avea câștig de cauză.
Revin cu precizari . Ca sa faca rost de poza trebuia sa intre pe profilul meu de facebook un de se afla poza. Ca sa intre pe profilul meu de facebook trebuia sa afle cum ma numesc. Cum a aflat din moment ce pe forumul publicatiei on-line eu ca si el eram prezenti sub pseudonim?
Amenintarea nu este directa . Ea se subintelege din discutiile anterioare in care ne-am contrazis si insultat reciproc pe teme sensibile si brusc el pune pe forum numele meu in clar si poza sotiei mele ca sa pricep ce ma asteapta daca mai postez ceva ce nu-i convine lui.
Pentru cercetarea modului in care respectivul avea datele dvs., cu obtinut mandat in SUA/Irlanda s-ar cheltui zeci de mii de RON de la buget si s-ar putea ca cercetarile sa nu fie concludente. Deci Politia nu se baga decat la chestii serioase.

Doar amenintarile credibile sunt urmarite penal, adica cele credibile pentru politisti. Altfel la cat se ameninta pe Facebook, Politia n-ar mai avea alta treaba.

"Ce copii frumosi aveti si la ce scoala frumoasa invata" nu este automat o amenitare. Dar daca i-o spune un infractor notoriu unui politist, se poate interpreta drept amenintare.
Am inteles. Totusi ramane o intrebare. De unde a aflat numele meu? Ca eu pe forumul respectiv, nu pe facebook postam doar cu numele mic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E ceva ilegal sau nu ? Mihai_d9 Mihai_d9 Bună ziua! Am o nelămurire legată de o posibilă situație juridică. Eu mi-am făcut în urmă cu mai mult de un an de zile un cont de facebook special ... (vezi toată discuția)
Hartuirea pe site-urile de socializare Lauricius Lauricius Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv si m-ar ajuta niste pareri. Sunt hartuita pe facebook de un individ, hartuire insemnand ca posteaza comentarii ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)