Buna ziua, as dori o informatie referitor la plata impozitului si a salubritatii in cazul in care parintii doneaza apartamentul cu clauza de intretinere, fiicei lor (adica mie). Pana in vara lui 2015 parintii mei erau doar ei proprietari ai apartamentului si au beneficiau de scutire a impozitului si a salubritatii, mentionez ca doar ei locuiesc in apartamentul respectiv( nu exista alte proprietati nici din partea lor si nici din partea mea). Din vara lui 2015, donandu-mi mie apartamentul, ei devin copropreitari cu mine, si din mometul respectiv am inceput sa platesc impozit si salubritate. Nu exista articol de lege in care sa beneficiem de scutire in continuarie, deoarece ca persoana cu handicap( gradul 2) care locuieste la adresa respectiva, sa scuteasca plate impozitului si a salubritatii al imobilului?
As dori sa stiu daca este adevarat, pentru ca am primit anumite informatii, precum ca in baza articolului 284 alin. 4 si 5, coproprietarii cu handicap de gradul 1 si 2, scutesc plata impozitului si a salubritatii, chiar daca celalalt coproprietar nu este cu handicap.
Sau in cazul in care este al articol de lege.
Va multumesc anticipat..
Buna ziua, ma poate ajuta careva cu un raspuns la intrebarea de mai sus? Am neaparata nevoie de a-mi lamuri situatia, deaorece an de an platesc impozitul si de ce sa nu fiu scutita de acest lucru, daca tot as avea dreptul in baza faptului ca coproprietarii sunt persoane bolnave de gradul 2.
Nedumerire
nadum
Sotul meu are, in urma unui accident, un certificat de handicap prin care e scutit de impozit pt apartament fiind proprietate comuna. Am primit o somatie ... (vezi toată discuția)