avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant bun de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Girant bun de plata

Buna ziua

Am girat pentru o persoana,iar de cateva luni bune nu-si mai poate plati ratele,totadata mi-a venit sa platesc eu din salariu.Care este procedura standard,prima data banca executa silit acea persoana si in cazul in care nu-si poate recupera banii,atunci ma pune pe mine la plata?Sau din momentul cand acea pers.nu mai plateste ma pune la plata?Mentionez ca nu mai pot lua legatura cu acea pers.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nea_marin , utilizator 15:41, 10 Ianuarie 2017
buna ziua,
Banca actioneaza asupra dumneavoastra, girantul, ca asupra celui obligat la pl;ata. V-a transmis obligatia de plata asumata si nerespectata de girat.
Va trebui sa il actionati in instanta pentru a va indestula cu paguba produsa dumneavoastra.
E la latitudinea băncii pe cine execută silit mai întâi dintre debitor și girant. Cel mai probabil vor umfla suma cât de mult vor putea pt. ca apoi să încerce să vă execute pe amândoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am girat. cum ma pot retrage din contract? Florentina2602 Florentina2602 Buna ziua! Sotul meu a girat. Acea persoana, bineinteles, ca nu si-a platit ratele. In momentul actual, atat conturile sotului, cat si ale debitoarei sunt ... (vezi toată discuția)
Neplata ratei la banca jean59 jean59 O cunostinta a facut un imprumut la banca si nu a platit rata 2 luni.Pentru suma luata de la banca a avut si 2 giranti care au girat cu bunuri imobile pentru a ... (vezi toată discuția)
Executare silita aleszia aleszia Asupra caror bunuri se poate indrepta o banca si in ce ordine, daca un debitor are creante de satisfacut la 2 banci, dintre care la o banca are locuinta sa ... (vezi toată discuția)