avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... spor de vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

spor de vechime

In activitatea pe care am desfasurat-o in timp am primit spor de vechime in aceiasi intreprindere incepind de la procentu minim pina la cel maxim de 25%.Am analizat cartea de munca in care este trecut salariul de baza fara sporul de vechime.Poate cineva sa-mi spuna daca acest spor cu character permanent trebuie luat in calcul la pensie si daca da cum il pot dovedi la casa de pensii.Ce trebuie facut.Multumesc.

Va dresati cu o cerere catre societatea la care ati lucrat (chiar daca s-a transformat , exista arhivele) si solicitati o adeverinta cu veniturile obtinute de dvs., in perioada cat ati lucrat si sporurile : spor de noapte, fidelitate, ore suplimentare , prime, compensatii, orice alte venituri pentru munca in acord etc . si o depuneti apoi la Casa de pensii in original, pastrand o copie.
La cererea pentru adeverinta depuneti o copie de pe carnetul de munca si copie CI. Daca unitatea se afla in alta localitate puteti trimite cererea prin posta cu confirmare de primire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva societatilor desfiintate dupa 1989 Serbu Serbu Unde pot sa gasesc arhiva unei societati din Bucuresti, care dupa 1989 sa transformat in mai multe societati comerciale cu capital privat sau mixt. Am nevoie ... (vezi toată discuția)
Pensie(usurare sau chin) vasimarian13 vasimarian13 va rog frumosce acte am nevoie si ce sa dovedesc la stabilirea pensiei...-perioada lucrata;vechime;ore de noapte;ore suplimentare??tot ce imi este de folos,va ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie ancfd ancfd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati! Sotul meu a primit de curand decizia de pensionare si avem nelamuriri la calculul ... (vezi toată discuția)