avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Arhiva societatilor desfiintate dupa 1989
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Arhiva societatilor desfiintate dupa 1989

Unde pot sa gasesc arhiva unei societati din Bucuresti, care dupa 1989 sa transformat in mai multe societati comerciale cu capital privat sau mixt. Am nevoie sa apelez la aceasta arhiva pentru documente ce cuprind venituri banesti netrecute in cartea de munca, documente necesare la intocmirea dosarului de pensie.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:12, 10 Decembrie 2011
Arhivele societatilor desfiintate ar fi trebuit depuse la Arhivele Nationale. Dar nu intotdeauna s-a facut asta. Ar trebui sa incercati totusi.
Puteti preciza ce fel de venituri sunt cele neinscrise in carnetul de munca? Poate nici nu trebuie sa va dati atata osteneala...
Este vorba de: sporul de santier, sporul de subteran, sporul de noapte si sporul de vechime. Aceste solicitari le-am adresat unei altei intreprinderi unde am lucrat, de la care am primit raspuns.
Sporul de vechime nu trebuie dovedit cu adeverinte pana la 01.04.1992, iar dupa aceasta data este inscris in carnetul de munca. Sporul de subteran era spor permanent si ar fi trebuit sa fie inscris si el in carnetul de munca.
Daca stiti ce procente aveau aceste sporuri, puteti verifica in carnetul de munca astfel:
dupa 01.04.1992 in coloana cu salariul se inscria o fractie: la numitor era salariul de incadrare, la numarator era o suma formata din salariul de incadrare + sporurile permanente (spor de vechime, spor de subteran, etc). Calculati cu cat la suta este mai mare suma de la numarator fata de cea de la numitor.

Pentru spor de santier, spor de noapte aveti nevoie de adeverinte.
Referitor la arhive, poate au fost preluate numai de una dintre societatile formate dupa 1989, ar trebui sa intrebati la toate, la compartimentul personal (resurse umane). Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea si sporul de noapte ContSters205948 ContSters205948 CARTILE de munca le tinem ptr la pensie dar dupa CODUL MUNCII vechimea si sporul de noapte trebuia trecute in cartea de munca.TREBUIA da sau nu. (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime lumifatu lumifatu buna ziua, as avea si eu nevoie de putin ajutor, daca se poate. intr-o adeverinta de vechime care trebuie depusa la casa de pensii pentru calcularea pensiei, ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta - conditii deosebite ionicabotezatu ionicabotezatu Am lucrat 6 ani (in perioada 1998-2004) la o firma care a fost lichidata. Timp de 4 ani si 10 luni am primit spor conditii deosebite. Am solicitat firmei ... (vezi toată discuția)