avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna ziua...eu cu sotul meu avem impreuna 2 copii minori 1 an jumate si 4 ani jumate...eu cu copii am plecat in alta localitate...eu sunt cea care vrea sa bage divort dar inca nu am inceput procedurile,intre timp eu as vrea sa plec in afara dar nu vrea sa.mi dea procura sa ii iau cu mine,daca ar fi sa.i las copii lui,ce sanse as mai avea sa iau copii dupa ce vin in tara?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:57, 10 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Cred ca e bine sa solicitati acordul prin instanta.
Daca ati putea sa va intelegeti omeneste nu ati mai divorta si nu ati avea nevoie de mediatori sau avocati.
Solicitati prin instanta acordul, deschideti actiunea de divort si sa va ajute Dumnezeu!
Criteriile de stabilire a locuintei copilului sunt numeroase, ele au fost stabilite in practica si se refera la disponibilitatea fiecaruia dintre parinti de a implica pe celalalt parinte cu privire la deciziile legate de copii, disponibilitatea fiecaruia dintre parinti de a permite celuilalt parinte accesul in locuinta sa, situatia locativa a fiecaruia dintre cei doi parinti, istoricul ingrijirii copilului, dorinta exprimata de minor cu privire la stabilirea locuintei sale la resedinta unuia sau altuia dintre parinti, apropierea locuintelor fiecaruia dintre cei doi parinti de scoala si respectiv gradinita,concluziile raportului autoritatii tutelare cu privire la locuintele celor doi parinti, dorinta exprimata de fiecare dintre cei doi parinti cu privire la stabilirea locuintei minorului la resedinta lor , varsta copiilor etc.

Niciunul dintre criterii nu sunt decisive, judecatorul fiind cel care va hotari in functe de situatia concreta, de probele care se vor face si de ceea ce au solicitat partile.

Sfatul meu ar fi sa consultati un avocat. In principiu suplinirea acordului prin instanta este numai temporara, ori dvs aveti intentia de a va stabili in strainatate impreuna cu minorii (din cate am inteles ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca ... jamesbone jamesbone In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca sa decida, in caz de divort, ca copilul sa locuiasca cu acesta? (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)
Divort Mdg Mai Mdg Mai Buna seara. S.a pus problema divorțului, avem 2 copii minori de 3 ani jumate si respectiv 10 luni, intrebarea este: copii raman la mama chiar daca mama nu ... (vezi toată discuția)