In anul 2007, eram casatorit si am achizitionat impreuna cu fosta sotie un apartament prin credit ipotecat.
In anul 2011, am divortat, de comun acord, nu am facut partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei, dar tot de comun acord eu am ramas in locuinta cu mentiunea sa platesc in continuare ratele la banca. Nu am semnat nici un act oficial in acest sens.
In anul 2016, fosta sotie a decedat.
Mentionez ca impreuna am avut un copil, care la data divortului era minor iar actualmente este major.
Apartamentul urmeaza sa fie achititat in totalitate in cursul anului 2017.
Intrebare:
Dupa achitarea apartamentului, cine va deveni titular de drept?
De ce cota parte ar beneficia copilul, avand in vedere ca nu am facut partaj si ratele la banca, de la divort si pana la achitarea integrala sunt platite de mine?
Va multumesc
Proprietari veți fi dvs. și soția, pentru că nu ați făcut partajul. Cota soției o va moșteni copilul. Prin urmare dvs. veți avea jumătate, copilul jumătate.
Mergeți și dezbateți moștenirea cât mai repede pt. a nu trece termenul de 2 ani și a plăti impozit pt ea.
Se va dezbate succesiunea după soția dvs, Dvs veti putea dovedi ca ati avut o cota de contributie mai mare la achizitionarea apartamentului, astfel incat va va reveni o cota mai mare din apartament, restul fiului dvs. Apoi puteti sa faceti partajul cu fiul dvs si sa i platiti o sulta sau sa ramaneti coproprietari.
Mostenire ,succesiune
anays18
cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Partaj/mostenire
LucianCL
Buna ziua,
am cazul prezentat in ceea ce urmeaza:
- sotii divortati de acum 20 ani
- nu a fost facut partajul
- un copil din timpul casatoriei
- mama ... (vezi toată discuția)