avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate

Buna seara! Nu stiu daca am selectat categoria potrivita pentru postarea acestei intrebari, insa am o problemuta. Lucrez intr-o unitate de stat (Invatamant) cu carte de munca din anul 2009. Am activat cardul de sanatate in luna august 2016 cand m am inscris la medicul de familie, iar prima oara l am folosit la inceputul lunii oct 2016, cand am fost internata intr-un spital de stat. Buuuun.. in luna oct apaream ca si salariata si, implicit, asigurata. Urmeaza sa nasc in feb, asa ca la inceputul lunii ianuarie a.c. am mers la doc de familie si acesta mi-a spus ca apar ca salariata doar pana pe 01.11.2016 si ca de atunci si pana in prezent nu figurez ca persoana asigurata. Am sunat contabila scolii care mi a spus ca ea a trimis tot catre ANAF si ca nu intelege cum si de ce se intampla asta. Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac eu sau ce trebuie sa ii spun contabilei sa faca pt a aparea din nou asigurata? Ca dumneaei se pare ca nu stie mai multe decat mine, desi... in fine. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreeeeea123 , utilizator 19:32, 10 Ianuarie 2017
Puteti verifica daca sunteti asigurata aici

[ link extern ]
Am verificat aici. Zilnic. Imi spune ca sunt persoana neasigurata. Doc de fam mi a dat o foaie si mi a aratat ca in sistem apar ca salariata pana la 01.11.2016. Contabila scolii imi spune ca ea plateste si a platit sanatatea. Drept vorbind, cred ca si pe fluturas apare treaba asta. Acum.. eu nu stiu ce sa fac. Contabila...nici macar. Eu ce ar trebui sa fac? Urmeaza sa nasc si am nevoie de cardul asta.
Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate si vedeti ce va spun.
Ok. O sa fac si asta. Multumesc frumos! Seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat bugetar dar figurez ca neasigurat Anayllyl Anayllyl Bună ziua! Vă rog să-mi dați un raspuns și un sfat în situația următoare: Lucrez în învățământ ca titular, deci contract pe o perioadă ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor - stat de plata adriant adriant Buna ziua, lucrez de 8 luni la o firma si nu am semnat niciodata stat de plata si nu am primit nici un fluturas de salariu. Este legal acest lucru? Daca in ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta ANDREEA43 ANDREEA43 Ma numesc V.A , sunt medic primar medicina de familie la Centrul de Transfuzie din ORASUL X si ma aflu intr-o situatie cel putin hilara ,daca nu ar fi ilegala ... (vezi toată discuția)