avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie civila si contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie civila si contract munca

Buna seara,

Pot avea in acelasi timp la o societate contract de munca si conventie civila?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 11 Ianuarie 2017
Se pot cumula veniturile din cele doua contracte cu conditia ca, incheierea conventiei civile sa se faca cu respectarea prevederilor legale.

Contractele de prestari servicii sau conventiile civile trebuie:
- sa evite in clar incadrarea in criteriile privind reconsiderarea drept activitate dependenta (art. 7 din Codul fiscal)

- sa respecte criteriile care definesc preponderenta existentei unei activitati independente (pct. 6 Cap. II - Venituri din activități independente , Sectiunea 1 - Definirea veniturilor din activități independente din Normele metodologice pentru aplicarea art. 67 din Codul fiscal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic nefrolog/contract de prestari servicii luciamanta luciamanta Buna seara. Imi puteti spune, va rog frumos, un medic nefrolog poate incheia un contract de prestari servicii cu o unitate de dializa privata daca respectivul ... (vezi toată discuția)
Cmi prestari servicii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.com.incheie contract de prestari servicii cu un CMI pentru efectuare prestari servicii stomatologice.Baza materiala este a SRL-ului.Poate fi considerata ... (vezi toată discuția)
Pfa-dependent bionut bionut In augut 2010, mi-am deschis un PFA cu norma de venit, pentru a lucra la o companie. Am platit impozitul pe semestrul III si contributia la sanatate pana la ... (vezi toată discuția)