avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dubla impozitare pe un autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dubla impozitare pe un autoturism

]Buna ziua, sunt rezident in Germania de 3 ani. Am plecat cu masina proprietate personala pe care am fost nevoit, dupa cateva luni, sa o inmatriculez in Germania. Platesc toate taxele pentru masina in Germania, inclusiv asigurarile. In Romania mi se solicita in continuare sa platesc impozit pentru masina, pe motiv ca am domiciliul stabil in Romania, chiar daca sunt rezident in Germania. Intrebarea mea este urmatoarea: de ce platesc in doua tari membre UE impozit pentru masina mea? Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: camelia_police , utilizator 20:59, 11 Ianuarie 2017
Este vorba despre dubla impunere prevazut de disp art 116 cod fiscal
Pentru evitarea dublei impuneri este necesar sa incheiati certificatul de rezidenta fiscala eliberat de catre autoritatea competenta din statul de rezidenta al solicitantului, precum si o declaratie pe propria raspundere in care se indica indeplinirea conditiei de beneficiar in situatia aplicarii legislatiei Uniunii Europene.
Multumesc, voi incerca desi raspunsul de la Directia Fiscala nu pomenea nimic despre aceasta solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Recuperare impozit retinut la sursa Adinaaaaa Adinaaaaa Buna ziua, Lucrez pentru o firma de IT din Romania si in prezent ne confruntam cu o speta noua pentru noi. La inceputul anului am contractat servicii de ... (vezi toată discuția)