avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De ce un copil devenit adult intre timp nu se poate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De ce un copil devenit adult intre timp nu se poate muta de la Bucuresti la Braila?

Copilul meu este bolnav de diabet si insuficianta renala cronica de cca 4 ani. Fiind copil a facut dializa pana acum la spitalul Marie S. Curie in Bucuresti. In noiembrie 2016 a devenit adult. Cand am vrut sa-l transfer la un centru de dializa pentru adulti din Braila mi s-a spus ca atata timp cat este inca elev este obligat sa faca in continuare dializa la spitalul mai sus mentionat din Bucuresti refuzandu-i-se astfel transferul.Conform carei legi este obligat copilul meu sa mearga in continuare la Bucuresti?(Mentionez ca acum din cauza vremii este obligat sa stea in spital la Bucuresti cine stie pentru ce perioda ca sa poata face dializa) Din cate am vazut pe internet un pacient dializat are dreptul sa-si aleaga singur furnizorul de servicii de dializa mai ales acum dupa ce a devenit adult.
De ce atunci cand este vorba sa isi cumpere anumite medicamente este tratat ca un adult...doar medicamente compensate...nu mai are dreptul la medicamente gratuite pentru ca este adult? De ce comisia pentru persoane cu dezabilitati Braila mi-a cerut referate de le medici pentru adulti atunci cand a trebuit sa-i fac dosarul de handicap,dar copilul meu este obligat in continuare sa mearga la un spital pentru copii din Bucuresti ca sa faca dializa?
Unde trebuie sa merg si la cine pot apela ca sa poate copilul meu sa fie transferat aproape de casa cu dializa?
Cel mai recent răspuns: Nicola1977 , utilizator 13:07, 16 Ianuarie 2017
Poate sa-mi raspunda si mie cineva la problema mea va rog?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncadrare boli intr-un grad de invaliditate eagle_free eagle_free Buna ziua. Unchiul meu sufera de mai multe afectiuni si 1) vreau sa stiu daca se incadreaza intr-unul dintre gradele de invaliditate pentru pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua ! Am 46 de ani si sunt bolnav de insuficienta renala cronica -stadiu terminal din anul 2012 fiind dependent de dializa de 3 ori pe saptamana . Tot ... (vezi toată discuția)
Malpraxis medicina veterinara ContSters370676 ContSters370676 Doresc sa stiu daca exista in Bucuresti un cabinet de avocatura specializat pe malpraxis medicina veterinara . In conditiile in care exista plangeri penale ... (vezi toată discuția)