avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajati minori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajati minori

buna ziua,

angajatii minori pot lucra pe schimburi? schimbul 1 si 2? stiu ca munca de noapte nu pot presta.
din punct de vedere legal pot fi trimisi in delegatie intr-o alta tara?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 11 Ianuarie 2017
Angajatii minori pot fi trimisi in delegatie, avand in vedere ca prevederile referitoare la delegare nu interzic asa ceva.
OK. dar banuiesc ca e nevoie de acordul scris al parintilor pt a putea iesi din tara , nu?
trebuie sa fie insotiti de un adult sau pot calatori singuri?
Poliţiştii de frontieră permit ieşirea din ţară a unui cetăţean român minor numai dacă este însoţit de o persoană fizică majoră.

Detalii :[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare minor din anglia pentru o săptămână mihaipop123 mihaipop123 Buna ma numesc Mihai si am 15 ani si as dori sa merg acasa in Romania pentru o saptamana singur si as dori sa stiu daca se poate si daca da de ce documente am ... (vezi toată discuția)
Se poate iesi din tara? Mado81 Mado81 Se poate iesi cu minorul din tara daca mama, prin hotarare irevocabila si definitiva, are custodia minorului, iar tatal a renuntat la vizite? Ii trebuie ceva ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru a iesi din tara cu un insotitor fara parinti colibasanu colibasanu As vrea sa plec cu nepotul meu in varsta de 16 ani in Belgia si am nevoie de cineva care sa-mi spuna ce acte necesare imi trebuie pentru a iesi din tara cu ... (vezi toată discuția)