avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cerere dauna RCA respinsa la Omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cerere dauna RCA respinsa la Omniasig

Respingere dosar dauna Omniasig Buna ziua si la multi ani tuturor pe 2017! Postez pe acest forum in legatura cu o speta. In data de 29.09.2016 am avut un accident usor aproape de casa cu motocicleta.Pe scurt :incercand sa evit niste copii am franat brusc,moment in care din spate a intrat usor un lupo cu numere rosii in mine.Din instinct m-am impins su bratele in rezervor iar motorul a alunecat cativa metri,cazind pe partea dreapta.Am completat amiabila cu soferul vinovat,am mers amindoi la constatare,acesta si-a recunoscut vina.Avand incident in trecut cu carpatica am intrebat la ce service sa fac devizul,crezand ca au lista de service agreate de ei.Mi-au raspuns ca nu au si sa ma duc la orice service agreat RAR.Zis si facut,devizul a iesit de cam 24.000 ron(motocicleta este suzuki gsxr an 2009 pe care l-am achizitionat cu 6000 e la inceputul verii).Ca daune,cam toata partea dreapta este zgariata si din cate stiu la motociclete nu se vopseste,nu se chituieste si nu se sudeaza! Intre timp ma mai cheama sa mai dau o declaratie la ei. Pe data de 11.10.2016 primesc acasa instiintare de la ei ca pana la clarificarea aspectelor si in conformitate cu art 37,alin3 din ordinul 23/2014 timp de 3 luni nu poate solutiona favorabil dosarul. Pe data de 13.12.2016 primesc o alta instiintare prin care sunt anuntat ca imi respinge dosarul de dauna in conformitate cu art46/3 din ordinul 23/2014 al asf(despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca,in cazul in care nu se pot trage concluzii cu privire la persoana raspunzatoare pentru producerea prejudiciului) Eu am atasat si pozele pe care le-am facut dupa producerea accidentului cu tel in care este totul destul de clar! Mentionez ca,cand am fost chemat sa mai dau declaratii,domnul de la biroul lor antifrauda a spus ca este prea mare devizul! Cum pot soluti
ona aceasta speta?
Cum pot rezolva fără sa fiu nevoit sa plătesc taxa de timbru și onorariul avocatului.
Pentru cine e dispus sa ma ajute ofer procent din suma recuperata de la asigurător.
Cum poate o firma de asigurări sa facă asta când totul e pe cat se poate de clar?
Stima
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 15:24, 29 Ianuarie 2017
Buna ziua,

Singura modalitate in care puteti rezolva situatia pentru a va recupera prejudiciul este sa ii actionati in instanta. Pentru cererea de chemare in judecata se plateste obligatoriu taxa judiciara de timbru care se situeaza undeva la 2,5 % din valoarea solicitata. Toate cheltuielile de judecata pe care dvs. le suportati anticipat (taxa timbru si onorariu avocatial, daca este cazul) vor fi achitate intr-un final de asigurator.

Asa cum prezentati dvs. situatia, probabil ca aveti castig de cauza, dar pentru a nu lungi procesul inutil si pentru a va asigura ca obtineti ceea ce trebuie, ar fi bine totusi sa apelati la un avocat. Nu toti au onorarii exagerate.
Taxa de timbru nu aveti cum sa nu o platiti,cat despre onorariul avocatului nu cred ca o sa gasiti multi doritori de onorariu de succes,ganditi-va ca procesul cu tot cu cale de atac poate sa dureze 1,6-2 ani intr-o aproximare optimista.Nu lucreaza nimeni moka pt dvs,eventual incercati o negociere,un onorariu fix si un onorariu succes sau variante.Mai mult ca sigur o sa aveti nevoie de o expertiza de specialitate inca 800-15000 lei posibile cheltuieli.Singura veste buna este ca o sa puteti recupera cheltuielile la finalul procesului.
Taxa judiciara de timbru este obligatoriu sa o platiti,daca nu o platit nu va pune dosarul pe rol adica,nu da curs cererii dvs.Taxa judiciara de timbru se calculeaza conf.art.3 din OUG nr.80/2013privind taxele judiciare de timbru.Societatea de asigurari a procedat conf.unui ordin ASF, nu este nimic nelegal.In ce priveste onorariul avocatial acesta il stabiliti prin negociere directa cu un avocat.
Este la moda ca societatile de asigurare, in cazul unei daune mari, sa refuze plata despagubirii lasand stabilirea pagubei sa fie stabilita de catre instanta. Singura solutie este actionarea in judecata a societatii de asigurare in calitate de parat si a conducatorului autotirsmului in calitate de intervenient.
Dintr-o eroare de redactare domnul av. avnic a scris ca expertiza tehnica poate costa pana la 15000 lei. Fac cuvenita rectificare. Costul expertizei este de pana la 1500 lei
ing. Ioan Ciobanu
Daca sunteti in relati de amicitie cu autorul accidentului ,acesta la primul termen va chema in asiguratoriu societatea RCA deoarece era cu plata politei de asigurare valabila si pt aceasta s-a asigurat - cu acestea rolul lui s-a terminat .
In continuare va veti judeca cu societatea la care a fost asigurat in momentul accidentului .
Urmatoarea faza ar fi sa-i notificati cu privire la prevederile OUG 195/2002 si a regulamentului de aplicare a acestuia dar va vor cere acte de la aia calului pana la uta cainelui ,documente pe care unele eliberate de catre pol numai ASF sau societatii de asigurare ,pana va plictsiti .
Daca motorul nu este conform cu carnetul de conducere ,puteti sa va tot adresati justitiei ... sau conform cu datele inscrise in CIV .

Alte discuții în legătură

Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)