avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... situatie ciudata la euroins asigurari - sunt niste hoti
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

situatie ciudata la euroins asigurari - sunt niste hoti

am o asigurare RCA incheiata la euroins. era incheiata pe un an, cu plata in 2 rate, dar mie mi sa spus ca dupa primele sase luni imi pot face asigurare in alta parte.si asa am facut. acum imi spune agentul respectiv ca din cauza ca nu am platit a 2-a rata la timp se pun majorari de 5% pe zi, si ca am de plata vreo 2.500 de lei la ora actuala. Ce fel de hotie mai e si asta? daca se ajunge la proces au sanse sa castige procesul la o asa hotie in stil mare? nu am primit nici o instiintare nici inainte nici dupa cele sase luni pentru care am platit polita, iar acum se trezeste si agentul ca vrea sa ii dam o multime de bani.Ce sa facem? e foarte ciudat si suntem mai multi oameni care am patit treaba asta. la ce sa ne asteptam? nu mi se pare corect din moment ce eu am platit pentru cele 6 luni iar apoi am facut rca la alta firma. Va rog sa ne dati niste sfaturi pentru ca am ramas uimiti de vestea asta. e o hotie. suntem disperati. ni se cer sume enorme.
vigneta mi-a fost data neperforata, iar la altii prieteni de ai mei nici nu li s-au mai dat vignete din acelea, zicand ca s-au terminat dar ca merge si asa. Astia sunt nebuni,v-am spus, nu gandesc, vor doar sa ia bani si atat.
elmauss a scris:-sunt niste hoti

Astia sunt nebuni,v-am spus, nu gandesc, vor doar sa ia bani si atat.

Va inteleg supararea si subiectivismul, chiar daca aveti dreptate, privind comportamentul unei persoane cu care ati venit in contact (agentul).Consider ca nu este nimerit sa faceti afirmatii generalizate la adresa unei intregi firme, care detine o autorizare si este monitorizata de CSA. Baietii smecheri exista in toate domeniile, de la salubritate unde se prefac a da cu matura (folosind-o de fapt ca proptea la umbra) ,la comert (unde cumpara foarte ieftin si vand cu pret de la dublu in sus), pana la onorabilii parlamentari ce isi odihnesc madularele, doormind fara jena, in fotoliile costisitoare (platite de noi cei care i-am cocotat acolo).Exemplele nu sunt epuizate(invatamant pe consultatii; sanatate pe bani multi;contracte de munca cu plata la negru; etc.)
Sesizati cazul unei persoane de raspundere din firma si veti vedea ca va lua masuri pe loc.Mai aveti o cale prin care puteti lamuri situatia; adresati-va noului asigurator si acesta va fi interesat sa elucideze/rezolve problema.
iata cum sta treaba daca aveti "norocul" sa fiti lovit de o masina asigurata la euroins, am preluat citatul de pe un site:Un bucureştean nu îşi poate folosi maşina, captivă de mai bine de două luni într-un service auto, deoarece compania
de asigurări Euroins nu a decontat reparaţiile. Criza economică, lipsa lichidităţilor şi accidentele rutiere din ce în ce mai dese îi pun în dificultate pe asiguratori, astfel încât decontarea despăgubirilor se face cu luni de zile întârziere, în ciuda faptului că plata facturii ar trebui efectuată în câteva zile, potrivit contractelor de asigurare. Acelaşi lucru li se întâmplă şi celor care au optat pentru o poliţă de răspundere civilă auto (RCA) la compania Euroins, unde decontarea unei facturi se face cu luni de zile întârziere, timp în care, maşina posesorului rămâne în parcarea service-ului auto.

mare mare atentie cu RCA-urile de la Euroins, nu stiu ce fac astia cu banii, nu cunosc exact cati clienti au dar ma gandesc ca raportul clientilor este oricum cu mult mai mare decat cele cateva accidente care se intampla si pentru care trebuie sa plateasca despagubiri, dar ei nu au banii, oare ce au facut cu ei, i-au bagat la ruleta?? la cazino ?? mare atentie!
problema mea inca nu am rezolvat-o, va urma zilele astea, dar e de ras pe cuvant, o sa va povestesc la sfarsit, sa stie toata lumea ce are de facut!!
ia-ta si rezolvarea:

dupa telefoane,discutii, etc. am facut un rca la alta firma,nu dau nume, pe care mi-a facut-o acelasi agent, pentru ca i-am spus ca am vorbit cu cineva expert in asigurari si o sa raportez la CSA. el oricum sa oferit sa ma scape de plata dobanzii care cica ar fi fost in jur de 500 de lei (8 lei pe zi). eu sunt cumva tot in ceata, adica ba ma ameninti ca ma pui sa platesc o gramada de bani, ba apoi te oferi sa ma rezolvi, nu stiu cum se face, oricum e ceva putred la mijloc,foarte putred. important este totusi ca nu am mai dat bani in plus.

totusi ca si concluzie: feriti-va de asigurari pe 1 an incheiate cu plata in rate, nu aveti mare incredere in agent indiferent de cat de "saritor" este, si ca si paranteza mi-a trecut pe noul RCA ca am reducere 20% ca nu am mai avut accidente,(de parca el ar fi stiut...ca de verificat nu ma verificat nimeni, am facut rca-ul pe genunchi, la el in masina) si sa aflu apoi ca nu imi facuse nici o reducere si ca de fapt pretul platit era chiar cel "din catalog", adica efectiv atat a costat in acea zi rca-ul pentru toata lumea. Asa ca sunt mari jmecheri agentii astia.....
Sper ca ti-ai facut rca-ul la o firma serioasa, care despagubeste fara prea mari probleme.?
Ar trebui sa facem o campanie de promovare cu societatile la care sa NU ne facem RCA-urile, pt ca pana la urma tot noi o tragem pe spinare apoI pt reparatie si etc.
Asa ca tre sa ne responsabilizam cand ne facem un RCA si sa renuntam la mentalitatea
"LASA CA ORICUM SE DESCURCA CEL LOVIT, EU NU AM NICIUN AVANTAJ".
Caci mai devreme sau mai tarziu ti-o furi si tu de la un X neatent si stai sa tragi din cauza unor dobitoci.
Astfel vor intelege si asiguratorii ca nu ne mai uitam doar la tarifele lor minime, schimbadu-si comprtamentul privind solutionarea dosarelor de dauna

Alte discuții în legătură

Doua polite rca ContSters121815 ContSters121815 Un angajat al unei societati comerciale a incheiat un contract de asigurare RCA, pentru un autoturism proprietatea S.C., pe o perioada de 1 an, cu plata in 4 ... (vezi toată discuția)
Despagubire neachitata milu claudiu milu claudiu In 2010 iulie am avut accident cu un asigurat Euroins,in data de 15 noiembrie 2010 s-a emis factura pentru despagubire catre asigurator nici pana in ziua de ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , O intrebare am legata de asigurarea auto. Am o masina second asigurata la compania Euroins , am solicitat o polita pentru 12 luni , agentul ... (vezi toată discuția)