avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Calcul venit net realizat PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Calcul venit net realizat PFA

Buna ziua,

Am o nelamurire in ceea ce priveste sectiunea "Cheltuieli deductibile, din care Contributii sociale obligatorii" din declaratia 200. La stabilirea venitului net, am crezut ca la aceasta sectiune, partea de "contributii sociale obligatorii" se refera la suma platilor anticipate pentru CAS si CASS din anul fiscal. Cineva mi-a spus ca ar trebui, la calculul venitului net, sa aplic eu cota de 5.5% pentru CASS, la Venit brut - Cheltuieli deductibile - Cheltuieli CAS, si sa scad CASS la venitul realizat ulterior. Pe de alta parte, eu stiam ca este de competenta organului fiscal sa trimita regularizarea CASS, iar eu sa iau in considerare doar platile anticipate la calculul venitului net. Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:17, 12 Ianuarie 2017
Va rog sa cititi instructiunile de completare la noul model de declarație 200 conform OPANAF 3695,/2016 pentru ca nu mai există rd 2.1 ci numai rd 2 cheltuieli deductibile,exclusiv contribuții sociale obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa modimpex modimpex bună ziua! vă rog să-mi spuneți dacă contribuțiile sociale și impozitul pe salar achitate pentru salariații unui pfa sunt cheltuieli deductibile? de ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitortva, completare decl. 200 ivanescustefan ivanescustefan Buna ziua, Am un PFA neplatitor de TVA la care se platesc doar impozit si CASS. Este prima data cand trebuie sa completez declaratia 200 si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor completare declaratie d200 pentru pfa sistem real bluesky_c3 bluesky_c3 Urmeaza sa completez D200 pentru anul 2015 si as avea nevoie de putin ajutor. [b]1. Venitul brut[/b] = cat am incasat in tot anul anterior. [b]2. ... (vezi toată discuția)