avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație

Bună ziua
Ma tot întreb dacă eu pot beneficia de indemnizație creștere copil
În momentul de fata nu mai lucrez de la 1 aprilie 2016,și urmează sa nasc în martie 2017
Dar ma încadrez în cele 12 luni lucrate în ultimii 2 ani
Trebuie sa lucrez în momentul nașterii sau pot beneficia și fără loc de munca

Va rog ajutați-mă cu un răspuns
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 15:33, 12 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Da, veti putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului.

Concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se acordă persoanelor îndreptăţite, dacă acestea au realizat venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, timp de 12 luni în ultimi doi ani anterior datei naşterii copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pfa MLCristina MLCristina Buna ziua! Sunt pfa din 7 martie 2017, cu 6 luni inainte adica din septembrie nu am mai avut contract nicaieri. Acum, sunt insarcinata si termenul e pe 1 ... (vezi toată discuția)
Obținerea indemnizației de creștere copil în calitate de viitoare studenta christal christal Buna ziua, În ce condiții pot obține indemnizația de creștere a copilului în următoarea situatie: - am lucrat cu contract de munca pana în ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)