avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inselaciune cu contract si chitanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inselaciune cu contract si chitanta

Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in aceeasi zi am semnat contractul cu stampila, chitanta si semnatura. am dat 10 mil lei vechi ca avans, lucrarea fiind estimata la 20 de mil.

Intelegerea a fost ca pe 17 august sa vina sa se apuce de treaba, urmand sa termine in 2 zile.

Nu a venit la data stabilita, m a amanat de fiecare data ca are probleme. Pe contract termenul de executie era de 5 zile. L am cautat in repetate randuri si pe 21 i am zis sa mi aduca banii inapoi, termenul fiind depasit. Nu a venit nici in ziua de azi, ba mai mult nu mi a raspuns nici la telefon. Am depus plangere la politie care l a citat si nu a venit. Azi am fost la protectia consumatorului care il cunostea si mi a zis ca are 40 de mil datorie la ei, ptr amenzi. L au sunat pe mobil si le a zis ca el a luat materialele ptr lucrarea mea, doar ca eu nu am mai vrut lucrarea si ca o sa mi dea banii cand o sa contacteze alta lucrare. Mie nu mi a zis asa ceva niciodata.

De la politie mi a zis comisarul ca o sa l contacteze, dar ca n are ce i face, ca sa ma duc in instanta si acolo o sa se taraganeze...pana cand banii astia cand o sa mi i dea n o sa mai aiba nici o valoare. Nici la politie nu a venit, desi l au chemat..

M am decis sa l chem in instanta, dar intrebarea mea e in felul urmator...am vreo sansa sa mi recuperez banii astia? daca nu i da inapoi, ce se va intampla? daca nu are in posesie nici un bun..ca sa mi pot recupera macar in obiecte cu ordin judecatoresc...? Adresa de pe contract e cea la care sta maica sa, ea mi a zis ca el nu sta acolo...

Multumesc f mult ptr raspuns...
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:26, 27 Septembrie 2009
Este tema asupra careia specialistii sau pronuntat.
~ Conținut șters la cerere ~
Problema sta in felul urmator:
Il dati in judecata pe debitor fie intr-o actiune avand ca obiect "obligatia de a face" fie "pretentii" si obtineti o hotarare judecatoreasca.
Daca firma nu are lichiditati pentru a va despagubi si nici muncitori pentru a mai face lucrarea, puteti introduce cerere de declarare a starii de insolventa a debitorului.
Daca firma nu are active, sau are dar acestea sunt insuficiente pentru a va indestula ca urmare a inscrierii la masa credala, veti ramane cu paguba. Daca insa, in timpul procesului de insolventa, se poate stabili cert ca administratorul este vinovat de aceasta situatie din culpa sa, el poate raspunde solidar pentru datoriile firmei cu bunurile proprii, ceea ce inseamna ca mai sunt sanse de a va recupera suma de bani achitata. Daca insa, acesta nu are nici bunuri proprii, mobile sau imobile, puteti pune "in rama" hotararea obtinuta pe care nu aveti cum sa o executati. ;)
Am vorbit astazi din nou cu politistul si mi-a spus ca i-a facut dosar penal, pe care l-a inaintat la Parchet? Asta ce inseamna? Am sanse sa rezolv ceva pe aceasta cale? Mai pot lansa procedura cu somatie de plata in acest caz?

Multumesc..
Dosarul penal va fi de durata. Obiectul plangerii este inselaciune?
Chiar daca s-a format un dosar penal nu inseamna neaparat ca solutia va fi trimiterea lui in judecata. In cadrul acestuia se va administra un probatoriu, iar in final, organul de cercetare penala va face o propunere de n.u.p. sau de trimitere in judecata pe care procurorul o va confirma sau infirma.
Daca are loc trimiterea in judecata a inculpatului, se va administra probatoriul si in fata instantei, respectiv cel administrat in faza de urmarire penala si mijloace de proba noi daca sunt solicitate de parti si sunt utile, concludente si pertinente solutionarii cauzei. In timpul judecătii, instanta poate dispune trimiterea cauzei la organul de urmarire penala pentru refacerea sau completarea urmaririi, dupa caz sau sa dispuna suspendarea judecatii, in conditiile prevazute de C.pr.pen., iar dupa finalizarea cercetarii judecatoresti, in prima instanta, poate sa dispuna achitarea inculpatului sau condamnarea sa, inlocuirea raspunderii penale sau incetarea procesului penal. Dupa aceea urmeaza caile de atac.
In cazul participarii in calitate de parte vatamata si civila in dosarul penal nu trebuie sa mai achitati taxe de timbru la valoarea pretinsa. ;)

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu contract si chitanta karinacm karinacm Va rog frumos cine ma poate ajuta in urmatoarea problema. Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut aligadot aligadot Am o firma mai veche si in urma unei facturi neplatite, am fost dat in judecata de acea firma. La proces nu m-am prezentat. Vreau sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)
Incadrarea fapta cocoxxl cocoxxl problema mea este urmatoarea....cu ceva timp im urma impreuna cu 3 colegi am realizat o lucare de amenajare a unei vile,lucrare pentru care urma sa primim o ... (vezi toată discuția)