avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face - violenta fizica si verbala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face - violenta fizica si verbala

Buna seara, sunt insarcinata in aproape 6 luni. Partenerul meu cu care am stabilit toate detaliile privind căsătoria si botezul copilului este foarte violent atat verbal cat si fizic. Am fotografii care atesta urme de la faptul ca am fost lovită cu un cablu si înregistrări audio care releva felul in care imi vorbeste. Precizez ca ambii avem funcții in instituții publice prestigioase si am incercat sa mentin o imagine pozitiva cu privire la aceasta relatie de cuplu. Menținez de asemenea ca familia mea nu stie nimic despre felul in care traiesc. Cum as putea sa procedez in acest caz, am mare nevoie de ajutor din punct de vedere psihologic si juridic. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:35, 13 Ianuarie 2017
Nu puteti sa va despartiti sau cum ?
Deocamdata implicatii juridice nu sunt, inteleg ca nu ati facut plangere si nici nu aveti de gand.
In primul rand trebuie sa va ganditi ce anume doriti, in ce fel vreti sa va croiti viata pe viitor si apoi, lucrurile sunt simple.
Daca nu stiti inca pe ce cale s-o apucat, incercati sa puneti ordine cu ajutorul unui psiholog.


ce detalii ati stabilit in privinta evenimentelor, ati contractat diverse servicii sau la ce va referiti ? Voiati sa faceti nunta impreuna cu botezul sau cum ?

Daca e violent, chemati politi atunci cand se intampla, ca altfel inteleg ca martori nu sunt si in lipsa lor nu prea aveti cum sa obtineti un ordin de restrictie daca va fi cazul.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
gi-jane2, moderator
Buna ziua. Imi pare rau de situatia in care sunteti. Am trecut si eu prin asa ceva insa am ales sa ma despart. Violenta nu are scuza si mai ales in situatia in care asteptati un copil. Bucurati-va de sarcina si mai tarziu de copil. Ati suporta sa il vedeti violent cu, copilul. Inaintati plangere, despartiti-va, faceti ceva sa va fie bine. Chiar nu este cazul sa va complaceti intr-o situatie care cred ca nu are rezolvare. Poatevo sa va supere ceea ce v-am spus dar mai ganditi-va. Gura lumii este mare. Multa putere va doresc si decizii intelepte!
Dacă devine violent trebuie să chemați poliția, ori de câte ori se întâmplă. De asemenea, trebuie să evaluați situația dvs și să decideți dacă mai doriți să mențineți relația. Atenționați în mod ferm partenerul și informați familia despre comportamentul acestuia.
Ascunderea problemelor în căsnicie nu face decât să creeze frustrări și resentimente.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
Adrian ALBU, Avocat
Daca asa e la inceput sa stiti ca cu timpul va fi si mai "frumos". Bataile si urletele vor deveni un lucru normal si curent. Sa nu va inchipuit ca copilul va fi crutat cumva. Intrerupeti totul si luati masuri sa nu va mai sicaneze in nici un fel. Va recomand chiar sa va adresati politiei si sa obtineti ordin de restrictie. Nu exista indreptare si nu credeti in miracole - nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu daca se poate pune un ordin de restrictie ... Octombrie0 Octombrie0 Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate pune un ordin de restrictie la politie pentru un tata trecut cu liniuta in certificat. Ideea e ca nu am timp de jocuri ... (vezi toată discuția)
Proces custodie georgi2006 georgi2006 Buna seara. Numele meu este Georgiana si sunt din Bucuresti. Sunt casatorita in Romania cu un cetatean turc cu care am un copil in varsta de 7 ani nascut in ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie actionat in instanta impotriva unei persoane care ameninta MariaRaluca25 MariaRaluca25 buna ziua . am 25 de ani si sunt necasatorita .. dintr-o relatie anterioara a rezultat un copil.( am aflat ca sunt insarcinata dupa despartire -motivul a fost ... (vezi toată discuția)