avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As dori sa stiu daca se poate pune un ordin de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As dori sa stiu daca se poate pune un ordin de restrictie ...

Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate pune un ordin de restrictie la politie pentru un tata trecut cu liniuta in certificat. Ideea e ca nu am timp de jocuri pe bani, de mers pe la diversi avocati si instante pt un tata care in momentul de fata nu isi asuma financiar cresterea copilului la 9 luni. Pot refuza sa - l recunosc ca tata pentru ca este consumator de droguri si imi este frica ca imi va influenta si copilul. Nu vreau sa faca puscarie, nu vreau raul nimanui. El are o alta viata cu altcineva insa imi doresc sa - mi fie lasat baiatul in pace mai tarziu. Cum pot preoceda pt ca sunt prinsa cu cresterea copilului, iar eu sunt justitiara si pe dreptate si nici nu am resurse financiare. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu e trecut in certificat, copilul nu are tata. Daca vrea, il poate recunoaste, nu conteaza ca sunteti de acord sau nu si poate fi si ucigas in serie asta nu inseamna ca nu il poate recunoaste.
Ordin de restrictie de ce vreti sa obtineti pt care mitiv ba face rau va urmareste etc?
Va puteti gandi la o adoptie si atunci, biologicul nu mai poate recunoaste copilul.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
A facut trafic de droguri si este consumator. Da ma urmareste nu este violent fizic insa face diverse chestii psihologice desi are viata lui. In momentul de fata nu vrea sa si asume financiar si ma simt lasata la greu incerc sa ma exprim elegant chiar daca sunt daramata din toate pct de vedere. Mai tarziu nu l mai vreau eu in viata copilului. Politia ma poate ajuta cu un ordin de restrictie pe 5 zile si imi va fi suficient ca dovadat pt mai tarziu daca va dori sa se implice. El este in momentul de fata un tata denaturat. Tot ce pot face este sa a duc la politie sa declar faptul ca este consumator de droguri si pune diverse persooane sa ma urmareasca.
Din ce ziceti, nu veti obtine ordin de restrictie,.dar ii puteti face plangere.
Multumesc frumos
Am depus o plangere la politie. Pentru consum de marijuana se face puscarie in Romania? Am specificat ca nu vreau sa faca puscarie ci sa si vada de viata.

Alte discuții în legătură

acțiune pentru exercitarea autorității părintești exclusive. cât contează consumul de droguri la luarea deciziei de către instanță? Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de obtinerea exercitatii autoritatii parintesti exclusive. Precizez ca am citit tot ce am gasit pe site legat ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea, santaj, viol ramonetta ramonetta tata este un om foarte violent,betiv si acum o luna de zile a aruncat cu o sticla de bere si un borcan de sticla dupa mama,insa nu a nimerit.o pe ea,ci un ... (vezi toată discuția)
Detinere si consum Daniel9494 Daniel9494 Buna ziua. Nu stiu ce sa fac am intrat intr-o situatie c-am nasoala. Acum 4 zile am consumat cu un prieten in masina mea personala marijuana. Mai tarziu a ... (vezi toată discuția)