avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acțiune pentru exercitarea autorității ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acțiune pentru exercitarea autorității părintești exclusive. Cât contează consumul de droguri la luarea deciziei de către instanță?

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari legate de obtinerea exercitatii autoritatii parintesti exclusive.
Precizez ca am citit tot ce am gasit pe site legat de subiect iar intrebarile sunt legate de ceea ce nu am mai intalnit in cazuri.
1. Consumul de droguri al celuilalt parinte, care este valoarea lui in balanta care judeca acordarea autoritarii parintesti, daca aveti cunostinta de cazuri de acest gen
2. Limitarea vizitarii minorului pana la aducerea dovezii medicale de non consumator, ati auzit de asa ceva? Este posibil?
3. In ce forma au valoarea ca si dovada informatiile din apeluri telefonice inregistrate sau conversatii de tip sms sau mediu virtual?
4. Cunoasteti cazuri care cu o actiune documentata ai dovezi coerente in care s-a avut castig de cauza fara reprezentarea de catre un avocat?
5. Ce organisme ale statului protejeaza minorul in cazul unor suspiciuni de instabilitate/violenta posibila asupra acestuia inafara de dgsap?
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Consultati un avocat care sa va poata raspunde la aceste intrebari DUPA ce stabileste situatia in concret.
Toate problemele puse asa, la modul general, au si nu au relevanta asupra drepturilor unui parinte.
Studiul dreptului pe site-uri este foarte bun dar e de preferat sa-l faceti intr-o facultate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am consultat un avocat, acestea sunt intrebarile la care nu am inca un raspuns clar.
Am deschis actiune in instanta pentru acordarea autoritatii parintesti exclusive alaturi de o ordonanta presidentiala insa situatia este in desfasurare si ma intereseaza detaliile din intrebari. Nu vreau sa fac o specializare in drept pe internet, am pus intrebari legate de legislatia in vigoare in domeniul familiei.
Nu sunt puse la modul general, ce vi se pare general cand intreb daca se poate cere dovada ca nu mai consuma sau cand intreb cum fac cu mesajele (le copiez, le fac poze, le scriu scot de la operatorul de telefonie)?
Va ajuta sa va scriu Vasile 28 ani consumator de x drog este tatal copilului Ion iar eu consider ca este in interesul major al lui Ion sa fie crescut de mine si am nevoie de detalii pentru ca nu am reusit sa gasesti informatii referitoare la cazuri concrete de consumatori de droguri si cum afecteaza prezenta acestora minorul?
Nu imi permit un avocat care sa fie la dispozitia mea pentru orice intrebare si am primit ajutor in redactarea actiunii pe care am depus-o singurica la judecatorie.
Am capacitatea de a asimilia informatii si vreau sa fiu informata, nu vreau sa fac greseli care pot afecta copilul, nu sunt aici din razbunare sau nebunie. Vreau sa imi protejez copilul si ma ajuta orice indrumare catre locul informatiei.

Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca imi permiteti o expresie mai putin colocviala dvs ,,vorbiti din carti''nu din carti de specialitate ci din sf -uri luate de pe net si banuiesc ca nu doar din site-uri care se refera la legislatia din Romania.Ce nu intelegeti dvs si alti justitiabili este ca indiferent de capacitatea dvs intelectuala,de cata informatie puteti sintetiza,practica si realitatea in instanta este cu totul alta.Referitor la consumul de droguri,daca se poate dovedi cu martori,acte medicale ca parintele este dependent si ca acesta dependenta poate sa puna in pericol viata sau integritatea fizica a minorului atunci se poate discuta de o eventuala autoritate exclusiva.Sfatul meu este sa consultati un av pt ca in functie de problema dvs sa va indrume si sa va spuna ce se poate cere,ce sanse aveti etc.Pe langa dgasp va puteti adresa politiei in cazul unor violente asupra dvs sau a minorului.puteti solicita un ordin de protectie etc.
Nu vorbesc domnule din nici o carte, nu vreau sa redactez actiuni, vreau sa stiu de ce am eu nevoie ca mama pentru a ma putea apara dar se pare ca nu am gasit locul potrivit. Exista act medical care confirma dependenta de droguri si a fost precizat in actiune acest lucru.
Se pare ca ramanem rai si ironici in orice situatie.
Va multunesc, o sa raman in prostia mea ca se pare ca a te informa din pozitia de mama in legatura cu situatia juridica in care esti e interzis!


Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Probabil din acest motiv nici nu exista multe informatii, pentru ca mamelor le e frica sa scrie pentru ca nu cumva sa fie acuzate ca se vor si avocati acum, ma consider moral avocatul copilului meu. Nu ma intereseaza ce fac daca i se nazare sa stranga copilul de gat, ma interesa cum pot sa evit sa se ajunga la tragedii daca exista circumstante atenuante si ma intereseaza domeniul consumului de droguri pentru a stii la ce sa fiu atenta, pentru ca daca legea spune: nu e problema ca e consumator de marijuana, ma culc si eu fara sa imi mai frang creierii si merg si cer vizitare in prezenta dgasp. Dar daca exista detalii legate de consumul de droguri, ma pregatesc pentru ceea ce va insemna aducerea oricarei dovezi de consum.

Alte discuții în legătură

Decăderea unui parinte din drepturi parintesti Dmt10 Dmt10 Buna ziua. Am o fetiță de 11 luni născută în urma unei relații cu un bărbat de care m am despartit in urma cu 6 luni. Fetița este pe numele meu dar el ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorității părintește exclusive Emiliano12 Emiliano12 Prin exercitarea autoritatii părintesti exclusive celalalt părinte își pierde dreptul de a avea contact cu copilul sau cind si cum dorește? (vezi toată discuția)
Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)