avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusiva

Buna seara. Am o fetita de 2 ani si jumatate. Momentan sunt in proces pentru obtinerea custodiei. Actiunea in instanta a fost formulata de la inceput cu scopul de a ontine eu custodia deoarece tatal ei nu are venituri, are antecedente penale si nu traieste intr-un mediu adecvat cresterii unui copil. Eu am inceput o alta relatie intre timp. Ar putea acest lucru sa ma afecteze in proces? Plus ca el ma ameninta ca are poze indecente si inregistrari cu mine. Ma pot afecta aceste lucruri in proces? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:51, 13 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Faptul ca ati inceput o relatie, nu are de ce sa va afecteze in proces.
Existenta si implicit depunerea la dosarul cauzei a unor poze si inregistrari indecente, cu siguranta ca intr-o oarecare masura influenteaza opinia judecatorului.
Totusi, apreciez ca nu aveti de ce sa va faceti probleme cu privire la stabilirea domiciliului minorei la dvs.
Regula este in acest sens, respectiv copilul este lasat in grija si la domiciliul mamei, iar parintele nerezident este tatal. In favoarea tatalui, bininteles daca acesta va solicita, se va stabili un program de vizitare. Totodata tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere minor.
In ceea ce priveste custodia exclusiva, mentionez faptul ca trebuie sa faceti dovada ca aceasta este o masura in interesul superior al copilului si ca prezenta tatalui in viata minorei repreinta un pericol real pentru siguranta, cresterea si dezvoltarea acesteia.
Regula este custodia comuna. Exista situatii, mai rare, in care instantele de judecata, in situatia in care apreciaza din probatoriul administrat ca se impune stabilirea custodiei exclusive, procedeaza in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
AVOCAT GEORGIANA URIAN, Avocat
Autoritatea părintească exercitată în mod exclusiv de către părinte (custodia exclusivă) se stabilește în mod excepțional, atunci când, de ex: nu se poate comunica cu părintele, părintele pune în pericol viața, sănătatea sau siguranța copilului, etc. Așadar, această măsură este o excepție și se ia doar în interesul superior al copilului.

În cazul dvs, identific o posibilitate de a obține ceea ce doriți, dacă ne raportăm la antecedentele penale ale tatălui, dar trebuie să știți că doar unele fapte penale pot fi considerate relevante în astfel de cazuri, de ex: trafic și/sau consum de droguri, unele infracțiuni de violență, integritate sexuală etc
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
Adrian ALBU, Avocat
Eu nu cred ca acele inregistrari si poze se pot folosi ca probe in dosar, nefiind obtinute in mod legal.

Oricum instanta urmează sa se pronunțe daca astfel de probe dunt concludente, pertinente si utile soluționării cauzei. In principiu nu ar tb sa fie o problema faptul ca dvs aveti o alta relatie in prezent.
El a fost condamnat la 2ani si 4 luni cu suspendatre pentru furt calificat, tentativa de furt si incalcarea sediului profesional. Este in libertate de 8 luni de zile dar nu ma pot intelege deloc cu el. Nu i-am interzis sa isi vada fata doar ca el considara ca daca la ora x vrea sa vada fata eu sa ma intalnesc cu el. Si nu prea ne intelegem referotor la lucrul acesta. Consider ca este un pericol deoarece recent a fost internat pt ca s-a taiat cu un citit provocandu-si niste rani.
Da, din ce spuneți se poate discuta despre autoritate exclusivă dar soluția nu este sigură.
Trebuie cunoscută în detaliu situația, altfel nu puteți primi decât răspunsuri generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)
Am fost prinsa cu copilul minor la furat,am fost dusa la sectie ... anamaria040120 anamaria040120 Am fost prinsa cu copilul minor la furat,am fost dusa la sectie si politistul a luat inclusiv datele copilului minor.Este posibil ca sotul meu sa fie ... (vezi toată discuția)
Pot fi decăzută din drepturile de mama? alexaa.gheorghe@gmail.com alexaa.gheorghe@gmail.com Buna ziua am o întrebare sunt măritată de 10 ani am un copil de 9 ani si am trimis niște poze nude cu mine la niște bărbați si am niște conversații ... (vezi toată discuția)