cunosc o familie din judetul meu care au 2 copii ai lor, unu de 15 ani respectiv unul de 8 ani din nefericire nu poate sa ii sustina la scoala pe amandoi si unu se afla la un centru de ajutorare din judet (nu este abandonat parinti au drepturi asupra lui il pot lua acasa etc el acolo doar face scoala temele si atat.); Dar din pacate in centru acela ca si in romania in foarte multe centre/fundatii de genu nu se pune accent pe copiii ci doar cum sa se faca bani pe spatele lor.. In fine nu aici vreau sa ajung . De ex se iveste un prieten de familie cu acea familie (nu sunt rude de nici un fel), a mai trimis pachete copilului de sarbatori si haine bani din 2 in 2 luni in continuare. Acea persoana se hotareste sa ia copilul la el (cel aflat in centrul acela) si sa ii ofere tot ce ii trebuie (haine,mancare,loc unde sa stea, il ajuta la teme, plateste scoala, etc), parinti evident sunt de acord si stabilesc si din 2 in 2 saptamani sa mearga acasa.
Acuma intrebarile ar fi urmatoarele prin care cer ajutorul dvs:
Cum ar trebui sa procedeze acea persoana care doreste sa ia acel copil sa il ajute?
Care sunt termeni legali care trebuie sa il faca acea persoana sa poata sa il inscrie la scoala si etc ce mai are nevoie copilul?
Un simplu act la notar de incuvintare cu termeni bine stabiliti ajunge?
Va rog sa ne ajutati in sensul acesta poate putem sa acordam un ajutor acelei familii si reusim sa ajutam in primul rand copilul...
Regulile privind drepturile si indatoriririle parintesti sunt clar si expres prevazute de lege si ele nu pot face obiectul tranzactiei decat in ceea ce priveste raporturile dintre parinti. Asadr nu se poate printr-un act autentic (la notar) sa fie incredintat copilul.
Cu toate acestea in ceea ce priveste acte bine si preci delimitate (cum ar fi formalitatile de inscriere a copilului la scoala, eliberarea de acte de stare civile, pasaport, drept de vizita, acord de calatorie, etc.) pot forma obiectul unei imputeniciri notariale prin care parintii mandateaza un tert sa efectueze aceste formalitati in numele acestora pentru persoana copilului.
Persoana de sprijin
Vapaie
Din luna iulie 2015 m am hotarat sa am grija de 2 copii de la un centru de copii. Am fost la un centru de copii si l am cunoscut pe X de 14 ani si pe sora ... (vezi toată discuția)