avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa mediu

Cum se poate recupera taxa de mediu platita dupa 15 03 2013? cheltuielile de judecata inclusiv onorariul se pot recupera?
Prin actiune in instanta.
Cheltuielile de judecata se recupereaza in limitele admise instanta - exista instante care cenzureaza onorariile avocatilor.
Buna ziua,
Pentru taxa achitata dupa 15.03.2013 fie asteptati adoptarea normelor de aplicare a Legii 1/2017, (pentru a obtine acesti bani pe cale administrativa, doar cu o cerere de restituire, evitand astfel un proces), fie formulati cerere in instanta.
Cheltuielile de judecata, inclusiv onorariul de avocat pot fi recuperante (cereti acest lucru la sfarsitul actiunii si, in cazul castigarii procesului, vi se admite si aceasta cerere - se poate limita onorariul avocatului, din pacate....)
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2017
Raluca Ifrim, Avocat
Buna ziua! Eu am masina inscrisa in iunie 2015. Ca sa primesc banii inapoi trebuie sa depun o cerere de restituire dupa 1 februarie 2017?As vrea sa stiu si cum se primesc banii inapoi.Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
monyicutza, utilizator
In cazul dvs, la acest moment, nu aveti decat actiunea in instanta pentru recuperarea timbrului de mediu.
Prin abrogarea timbrului de mediu nu s-a stabilit si o procedura administrativa pentru restituirea acestuia fara o actiune in instanta.
Asadar, la acest moment aveti 2 variante: introduceti actiune in instanta sau asteptati normele de aplicare ale legii (nu se stie cand vor veni si nici nu se stie daca vor cuprinde sau nu o procedura administrativa de restituire a timbrului de mediu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto ( recuperare proces ) andreilucian15 andreilucian15 Buna ziua . Am mers in instanta pentru a recupera taxa auto si am castigat procesul . Problema este ca banii imi vor fi returnati in 5 ani ( deja am luat prima ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu mihailadam mihailadam Buna ziua, Am achizitionat un autoturism marca Citroen Picasso Euro 4, inmatriculat in aprilie 2009. Am facut cerere la ANAF si am primit raspuns ca am de ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru mediu Dorimad Dorimad Buna ziua. In Aprilie 2017 am inceput demersul pentru recuperarea unui timbru de mediu in valoare de 5000 lei, pentru un autocamion. Am contactat o casa de ... (vezi toată discuția)