avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp de munca efectiv vs. contract 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp de munca efectiv vs. contract 2 ore

Buna ziua,
Nu am inteles prea bine art. 111 din CM, privind timpul de munca si am gasit niste comentarii ale acestui articol in care se spune ca programul de munca este perioada in care se desfasoara timpul de lucru efectiv. Deci sa inteleg ca daca un angajat are contract de 2 ore/zi, angajatorul are dreptul sa faca un program de lucru de 4 ore, in care sa se efectueze aceste 2 ore? Angajatul trebuie sa ajunga in diferite puncte de lucru din aceeasi localitate, pentru a face aceste 2 ore.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 12 Ianuarie 2017
Art. 118 C.mun.
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.
anagajatul a fost instiintat ca nu are punct fix de lucru si ca munca o efectueaza in diferite locatii.
intrebarea este daca in contract apare cu 2 ore, programul de lucru poate fi de 4 ore, timp in care poate ajunge la locatii sa efectueze cele 2 ore de munca?
Programul de lucru nu poate fi 4 ore/zi , atat timp cat in c.i.m. este mentionat 2 ore/zi.
Adica se pune la calcul si drumul intre locatii?

In orice contract scrie:
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.
Am gasit undeva urmatorul comentariu la lege:

Timpul de muncă nu trebuie confundat cu programul de lucru. Pe când timpul de muncă înseamnă numărul de ore pe zi ori săptămână în care este obligatorie desfăşurarea activităţii salariale, programul de lucru este reprezentat de orele între care se prestează munca zilnic, adică între momentul de începere a activităţii şi cel în care acesta se încheie. Stabilirea programului de lucru intră în competenţa angajatorului, însă el trebuie să respecte dispoziţiile legale care prevăd şi limitează timpul de muncă.

Alte discuții în legătură

Timp inegal si variabil paul1851 paul1851 Buna ziua. Cum ar trebui sa specific in CIM pentru un angajat care lucreaza cu norma intreaga (40 ore pe saptamana), dar sa aiba un program flexibil? Angajatul ... (vezi toată discuția)
Program in contract zxz19 zxz19 Buna dimineața Daca se stabilește in CIM programul de munca care sa cuprindă o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de ... (vezi toată discuția)
Salariat 8h/zi munca de agent pe teren ContSters159316 ContSters159316 un salariat incadrat cu 8h/zi dar care are ca atributii munca de teren , deci nu trece pe la firma sa ponteze , cum dovedesc ca a lucrat 8 ore? mai mult ... (vezi toată discuția)