avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa exercitata in comun. Fostul meu sot vine sa il ia in weekend di in vacante chiar daca oe hotararea judecatoteascs nu este speficat nimic in acrasta privinta. Nu am dorit sa il privez copilul nostru in a petrece timpul liber cu tatal sau . Acum fostul meu sit doreste ca el sa obtina domiciliul acestuia si ma ameninta ca daca nu ii dau copilul de buna voie , atunci ma va da in judecata si ca va castiga spunand ca el are o situatie mai buna , eu locuind acum ka parintii mri intr- o casa modesta.. In timpul casatoriei acesta era foarte violent fata de mine si nu imi dadea voie sa imi vizitez parintii iar copilul nu este obisnuit cu acestia. Ba msi mult il influenteaza pe copil spunandui ca acolo unde locuiam cu fostul sot este casa lui iar copilul este bulversat el fiind atasat de noi amandoi. Ar avea sanse sa castige el fiind cadru militar iar eu cadru didactic ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:42, 13 Ianuarie 2017
Buna seara
Ce varsta are minorul?
Va trebui sa va adresati din nou instantei si sa solicitati stabilirea unui program clar de vizita.
Daca va da in judecata nu inseamna ca si castiga.
Nu intotdeauna starea materiala este determinanta ci atasamentul sufletesc.
Condițiile de creștere și educare pe care trebuie să le asigurați copilului trebuie să fie decente. În afară de situația locativă, contează și alte criterii, de ex: voința copilului, care va fi audiat dacă a împlinit vârsta de 10 ani sau dacă dorește judecătorul (chiar dacă nu a împlinit 10 ani); posibilitatea de supraveghere; starea financiară, moralitatea, etc.
Măsurile se iau doar în interesul superior al copilului, astfel că instanța va evalua situația în funcție de toate criteriile relevante.
Buna ziua, copilul are 9 ani. Desi, unde locuiesc in momentul de fata, fiul meu nu duce lipsa de nimic tot spune ( sau este invatat sa spuna, nu stiu) ca nu ii place si ca vrea sa stea cu tatal sau . Eu nu doresc sa il oblig sa stea cu mine ca mai tarziu sa ma urasca. Fostul sot zice sa facem o intelegere la notar si ca nu doreste pensie alimentara , etc . Nici eu nu stiu ce sa fac
Eu locuiesc acum cu parintii mei, ambii pensionari. Copilul mrrge la scoala , este supravegheat si ingrijit de parntii mei cat sunt la serviciu ( fac naveta deoarece lucrez la o scoala dintr- o alta comuna ) . Fostul sot locuueste singur in casa construita de parintii lui ,iar acestia locuiesc in Bucuresti. Lucreaza in ture de 24 h cu 48 h
Incercati sa ii propuneti custodia fizica comuna. Stiu ca pare mai greu, dar asa copilul sta in proportie egala si cu tata, si cu dvs. Ati putea stabili asta la notar.

Alte discuții în legătură

Custodie minor Light777 Light777 Buna ziua. ! În septembrie 2016 am divorțat de fostul meu soț. Domiciliul copilului nostru in vârstă de 9 ani a fost stabilit la mine iar autoritatea ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)