avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua. !
În septembrie 2016 am divorțat de fostul meu soț. Domiciliul copilului nostru in vârstă de 9 ani a fost stabilit la mine iar autoritatea părintească de exercită în comun. Momentan locuiesc cu copilul in casa părinților mei . Lucrez că profesor pentru învățământul primar în mediul rural. Fac naveta dubla de acasă până la școală , plec de la 5 dimineața și mă întorc în jur de ora 4:30 după amiază. În tot acest timp copilul este in grija părinților mei și frecventează cursurile școlii din satul u de locuim . Deoarece nu am vrut să îl privez pe copil de afecțiunea tatălui său l- am lăsat să meargă la tatăl său de cate ori a dorit. Cu toate acestea fostul meu soț mă amenință că mă dă în judecată pentru stabilirea domiciliului copilului la el. Fostul meu soț locuiește singur în casa bunicilor săi , părinții săi locuiesc la București și Ilfov vizitează ocazional. El este subofițer la o unitate militară din Urziceni. Are probleme cu alcoolul este foarte violent motiv pentru care am divorțat . Are întocmit deasemenea dosar penal pentru lovire și vătămare corporală. Il influențează pe copil sa stea la el . Întrebarea mea este - are vreo șansă să câștige procesul pentru custodia copilului ? Am nevoie de avocat ?
Cel mai recent răspuns: Light777 , utilizator 10:11, 15 Martie 2017
Am uitat să menționez . Intenționez să cumpăr o locuință , o casa in comuna unde lucrez sau o garsoniera in oraș fiind la jumătatea distanței .
Confundați termenii. Custodia este un termen generic care este sinonimul termenului autoritate părintească, dar în lege cuvântul custodie nu există.
Ați spus la începutul topic-ului că exercitați în comun autoritatea părintească(custodia).
Poate faceți referire la care dintre părinți va fi stabilit domiciliul minorului.
Pentru a schimba domiciliul copilului, tatăl trebuie să demonstreze că faţă de data stabilirii domiciliului minorului la dvs., condiţiile s-au schimbat şi copilul nu este îngrijit corespunzător.
Din ceea ce aţi relatat, nu există nici o şansă ca domicilul copilului să fie schimbat.
Dar aveţi o problemă: atitudinea tatălui vă va crea probleme cu copilul, atunci când îi veţi impune restricţii sau când veţi avea neînţelegeri cu el. Va avea mereu în faţă alternativa, care îl va încuraja.Discutaţi cu tatăl copilului, ajungeţi la o înţelegere amiabilă.
Scuzați , am greșit. Fostul soț dorește să se stabilească domiciliul copilului la dânsul
Scuzați , am greșit. Fostul soț dorește să se stabilească domiciliul copilului la dânsul

Alte discuții în legătură

Custodie minor Vicky777 Vicky777 Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)