avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit dividende 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit dividende 2017

Buna ziua!

Care este impozitul pentru veniturile din dividende obtinute de persoanele fizice incepand cu anul 2017? Mentionez ca persoanele fizice care obtin venituri din dividende sunt si salariati cu contract de munca, iar dividendele sunt nerepartizate si din anii anteriori.

multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2017
rockstarconstructsrl, utilizator
Cel mai recent răspuns: INFANTERIST77 , utilizator 23:53, 24 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Codul Fiscal, art. 97 alin (7) "Veniturile sub formă de dividende, inclusiv câștigul obținut ca urmare a deținerii de titluri de participare definite de legislația în materie la organisme de plasament colectiv se impun cu o cotă de 5% din suma acestora, impozitul fiind final. Obligația calculării și reținerii impozitului pe veniturile sub formă de dividende revine persoanelor juridice, odată cu plata dividendelor/sumelor reprezentând câștigul obținut ca urmare a deținerii de titluri de participare de către acționari/asociați/investitori. Termenul de virare a impozitului este până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se face plata. în cazul dividendelor/câștigurilor obținute ca urmare a deținerii de titluri de participare, distribuite, dar care nu au fost plătite acționarilor/asociaților/investitorilor până la sfârșitul anului în care s-au aprobat situațiile financiare anuale, impozitul pe dividende/câștig se plătește până la data de 25 ianuarie inclusiv a anului următor. Impozitul datorat se virează integral la bugetul de stat."
multumesc frumos!
Vreau sa dau luna care vine dividende.
Dividendele distribuite si repartizate (declarate in dec. 100 si 205) in anul 2017cu cat se impoziteaza (tinand cont de "legea privind abrogarea a 102 taxe" - Legea nr. 1/06.01.2017 privind eliminarea unor taxe si tarife, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 15/06.01.2017) ?
Cu 5% ?
Sau cu 5% + 5 salarii medii brute ca suma maxima la care se calculeaza contributia de asigurari sociale (CAS) ?

Doi dintre asociati au si alte venituri (sunt si salariati) !
Unul nu are alte venituri doar cele din dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Repartizare dividende danakubic danakubic Buna ziua, In luna februarie s a intocmit de catre societate HOTARAEA aga de repartizare dividende cu specificatia ca acestea se vor ridica de catre ... (vezi toată discuția)