avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... SCUTIRE IMPOZIT MIJLOACE DE TRANSPORT PENTRU O ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

SCUTIRE IMPOZIT MIJLOACE DE TRANSPORT PENTRU O PERSOANA CU HANDICAP

Buna ziua. In anul 2014 am cumparat o masina de la o persoana fizica, iar din cauza taxei de mediu care este foarte mare ( persoana de la care am cumparat-o a inmatriculat-o in baza unei sentinta civila iar dupa ultimile modificari eu , cel care am cumparat-o nu mai beneficiez de acelasi beneficiu din sentinta), am convenit cu acesta sa ramana pe numele acestuia dar am trecut-o pe numele meu pentru a plati impozit. impozit pe care pana la aceasta data l.am platit anual.
anul trecut in luna octombrie am aflat ca eu, persoana cu handicat-permanent-din 2014, beneficiez de anumite scutiri printre care si scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport.
Azi am fost la "taxe si impozite" si mi s-a comunicat verbal ca nu pot fi scutita de plata impozitului " pentru ca nu este trecut numele meu pe nici un act- certificat de inmatriculare, cartea masinii......". Numele meu nu a fost niciodata trecut pe actele solicitate de functionara respectiva niciodata, dar cand a fost sa platesc am putut plati si asa, dar cand trebuie sa fiu scutit nu se mai poate.
va rog sa ma lamuriti daca am dreptul la acea scutire, deoarece mi se pare nedrept sa am obligatii dar nu si drepturi!!!!

Alte discuții în legătură

Taxa de inmatriculare persoana cu handicap Capone18 Capone18 Salut, Am si eu o problema. As dori sa achizitionez o masina neinmatriculata in Romania si ca sa nu mai platesc taxa de mediu(care mi se pare o prostie) vreau ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozitul pe auto adrian68su adrian68su Buna ziua, as dori sa stiu daca am cumparat o masina anul trecut ( 04.2015 ) si am inmatriculat-o pe mine, sotia fiind pensionata cu gradul doi de handicap, ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale veteranilor de razboi danutza_mihai danutza_mihai Buna ziua. As avea si eu o nelamurire. Prietenul meu vrea sa-si inscrie masina in judetul Galati, pe numele bunicului sau, veteran de razboi, dar , la primarie ... (vezi toată discuția)