avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu minim pe economie

Buna ziua,
Sotia mea este personal contractual detasat de la MAI la primarie,referent 1A,gr.5 si in prezent are salariul brut de incadrare de 1191 lei plus un spor de conditii vatamatoare de 95 lei.
Personalul din aceasta categorie nu beneficiaza de salariu min.pe economie,respectiv 1250 lei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 16 Ianuarie 2017
1. Angajatorul - fie din sectorul bugetar, fie din sectorul privat - nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.

2. Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui minim brut pe economie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2000 lei.
Buna ziua.multumesc de raspuns,dar cui trebuie sa ma adresesz in conditiile in care contabilul institutiei nu vrea sa respecte legea?Cum poate fi tras la raspundere si de cine?
1. in cazul Primariei
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. In cazul MAI
Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore lucrate BarbuViorica BarbuViorica Sotul lucreaza la o firma de paza si depaseste numarul de 168 ore/luna,lucreaza pana la 230ore/luna ,nu este platit cu salariul minim pe economie,este platit ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale bugetari mancipri mancipri Buna ziua, Sunt incadrat la o societate bugetara. Am 34 de ani vechime in munca, cu calificare maxima ( muncitor calificat 1 - electrician ). Salariul meu ... (vezi toată discuția)
Creștere salariu neefectuata,încălcare lege Coritnuza1 Coritnuza1 Din cate am inteles in 2018 salariul brut a urcat la 1900 lei...iar cel net pentru cei care încasau pana in prezent 1000 lei a urcat la 1150 lei...sau ceva de ... (vezi toată discuția)