avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... contestatie la un raspuns a unei cereri/petitie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

contestatie la un raspuns a unei cereri/petitie adresata angajatorului

Sunt functionar public cu statut special la o unitate a Administratiei Nationale a Penitenciarelor si mi se aplica legea Nr. 293 din 28 iunie 2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a
Penitenciarelor .
Conform acestei legi + ordine ale MJ functionarilor publici cu statut special li se deconteaza medicamente, proteze, tratamente stomatologice, ochelari,dispozitive,incaltaminte pt copii cu dizabilitati etc
In 09.12.2016 am facut cerere pt decontarea unui dispozitiv medical foarte scump de 16.000 lei ( avand la baza reglementarile legii 293 / 2004 si anume art.36 si art.42 care prevede:
"(1) Functionarul public cu statut special, in activitate ori pensionat, precum si sotul sau sotia, copiii aflati in intretinerea legala a acestuia beneficiaza, in mod gratuit, de servicii de asistenta medicala, medicamente si proteze, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, in conditiile respectarii dispozitiilor legale privind plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate " si a unui ordin MJ prin care se reglementeaza deconteaza acestora) ,dispozitiv pe care l-am cumparat si care s-a folosit la o interventie chirurgicala a sistemului digestiv care imi punea in timp viata in pericol , interventie facuta in Romania , la un spital de stat din Bucuresti, cu bilet de trimitere de la medicul de familie deci o parte din cheltuieli se deconteaza de la casa de asigurari -adica aprox. 2.000 lei.
Am primit raspuns la cerere in data de 10.01.2017 ca nu mi se decontaza acest dispozitiv si sa ma adresez spitalului unde am facut interventia ca sa imi dea banii, raspuns in care mi se imvoca art.98 alin (1) din HG 161/2016 , HG ce nu are atatea articole....ci 2 anexe ... consider ca raspunsul e facut in 2 peri doar sa imi ingradeze accesul la acest drept.
Fiind vorba de o suma mare , as vrea sa fac procedura administrativa "ca la carte" pt ca in caz ca mi se refuza decontarea in final sa ma adresez instantei .

INTREB:
1.in cat timp pot depune o contestatie la raspunsul primit , raspuns care ma nemultumeste?

2.ce legislatie sa invoc ? pt ca nu am gasit corespondent nici in OG 27/2002 privind petitiile si nici in legea 544/2001

Alte discuții în legătură

Decont chirie anl loredana-g loredana-g Buna ziua. Locuiesc de 5 ani intr-un apartament Anl cu contract de inchiriere. Am facut cere la mine la servici pt decont deoarece lucrez in sistemul ... (vezi toată discuția)
Poprire si asupra primei de vacanta mihaelasasu mihaelasasu Buna ziua . As vrea sa stiu daca este corect sa se aplice poprire si asupra sumei reprezentand prima de vacanta . Concret , in 9 martie 2010 , la virarea ... (vezi toată discuția)
Pot cu cass platit in provincie sa fiu decontat la bucuresti? eusaisapte eusaisapte Am gasit acest text de lege care ridica aceasta banuiala, si faptul ca am tot auzit ca unii (particulari) deconteaza consultatiile si uneori tratamente doar in ... (vezi toată discuția)