avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firme in Dificultate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firme in Dificultate

Buna ziua,

Va solicit un punct de vedere, referitor la urmatoarea situatie. Unul din principalele criterii de eligibilitate, pentru a accesarea unui ajutor de stat, in cazul firmelor de peste 3 ani, este ca firma solicitanta de ajutor sa nu se afle in DIFICULTATE, conform directivei 2013/34/UE.

Conform directivei, pt. ca o firma sa nu fie in dificultate, pierderile de capital aferente exercitiului financiar anterior cererii, trebuie sa fie mai mici decat jumatate din capitalul social.

Tot conform acestei directive, prin capital social, se intelege orice capital suplimentar.

Intrebare :

1. Ce alte capitaluri pot fi incluse in categoria "orice capital suplimentar " ?

2. Concret, o intreprindere care are pierderi, dar este creditata pe termen scurt cu capital starin de catre asociat, poate fi considerat acest capital, un capital suplimentar, sau se trateaza ca un imprumut pe termen scurt ? in caz afirmativ, exista o prevedere legala in acest sens ?

Va multumesc frumos .

Alte discuții în legătură

Capital propriu anca_am anca_am tema licentei mele este " contabilitatea capitalului propriu" am mai multe probleme....daca ma poate ajuta cineva in primul rand daca lucreaza cineva ca si ... (vezi toată discuția)
Capital propriu negativ la bilant 2009 STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, as dori sa stiu cum se trateaza capitalurile proprii negative. Societatea are o pierdere din 2009 de acoperit iar la finelele anului nu a acoperit-o ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerve legale loredana.m loredana.m Poate cineva sa-mi spuna care e logica urmatoarelor operatiuni contabile: 129=1061 in decembrie in cazul in care se inreg profit 121=129 in ianuarie ptr a ... (vezi toată discuția)