avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru consum de droguri psihoactive
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru consum de droguri psihoactive

As vrea sa stiu care ar putea sa fie suspendat permisul, făcându-si-me si dosar penal, fara alte antecedente, mi au fost găsite 3 droguri pozitive.
Cel mai recent răspuns: MIHAELA miha90 , utilizator 00:55, 1 Septembrie 2023
Sa stiu cat*
S-ar putea sa fie anulat chiar si dosarul penal sa fie o pacoste ...
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Poti in cel mai fericit caz sa scapi cu permisul anulat si o amenda penala asta cu un avocat bun . Permisul anulat un an si suspendarea de 6 luni deci dupa un an jumatate iti poti recupera permisul.
Buna seara , am fost oprita in trafic mi sa facut testul antidrog si mia iesit pozitiv !!! Dar la urina la spital negativ ? !! Intrebarea mea este si la sange va fi la fel ! A mai patit cineva asa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa ... Cristofer123 Cristofer123 Am fost depistat la volan cu o alcolemie de 1.20 in sange duoa recoltarea probelor , dar nu mi-au suspendat permisul ! (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,51 Alex2121 Alex2121 Am fost oprit de un echipaj de politie,am fost testat rezultatul fiind 0,51 mi sa recoltat o proba de sange doar una la ce sa ma astapt? am beut 5 beri:((#-o#-o (vezi toată discuția)